Cand arborilor neuronali le lipseste ploaia de serotonina

Cand arborii neuronali sunt lipsiti de ploaia de serotonina depresia pune stapanire pe minte. Numita „hormonul fericirii” serotonina este un neurotransmițător care joacă un rol important în reglarea stării de spirit, a somnului, a senzațiilor de foame, a nivelurilor de energie și a altor funcții ale creierului și corpului.

Poate va intrebati de ce acest subiect.

Fiind biolog de profesie m-am gandit la ce se poate intampla in situatiile in care apar mutatii in genele implicate in felul in care se produce se foloseste si se reabsoarbe serotonina. Sunt situatii in care din cauza unor mutatii genetice serotonina nu se secreta in cantitati suficiente, se reabsoarbe prea repede, tramsporterul o elimina prea repede sau nu funtioneaza receptorii.

Ma intreb cat de frecvente sunt aceste situatii si cat de raspandite sunt aceste gene la nivel de populatie atata timp cat depresia e boala secolului. oare cate dintre cazurile de depresie sunt legate de aceste mutatii si cate sunt depresii reactive care apar din cauza mediului ostil in care traim?

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un comentariu