Kitchuruile lui Constantin Piliuta au ocupat un etaj intreg la Art Safari

In loc sa fie promovata munca si calitatea in arta sunt promovate doar anumite nume iar Art Safari nu iese din acest tipar. Kitchurile lui Constantin Piliuta au ocupat un etaj intreg in timp ce mii de artisti care chiar muncesc sa faca lucrari originale si interesante nu au unde sa expuna.

Eu cu un desen facut la Art Safari

Pana la urma am fost la Art Safari. Am avut intrarea libera, altfel nu as fi dat nici macar un leu pentru a sustine financiar un eveniment care nu sustine toti artistii si nu face nimic pentru miile de pictori care nu au unde sa expuna.

Pot spune ca cel mai mult mi-au placut picturile copiilor, erau singurele care exprimau ceva si erau si placute ochiului si erau mult mai interesante si mai frumos realizate decat lucrarile lui Constantin Piliuta care ocupau un etaj intreg in timp ce creatiile realizate de copii si adolescenti erau inghesuite in mai putin de o camera.

Picturile lui Piliuta pot fi definite intr-un singur cuvant: KITCH, adica in traducere mot a mot imitatie, aceleasi peisaje simpliste, aceleasi vaze cu flori, aceleasi tablouri de nunta imitand in mod jalnic realitatea, kitch ordinar cu peisaje in verde crud, eternele naturi moarte pe care le poate picta oricine si nunti cu personaje realizate intr-un mod stangaci si penibil, fara umbre si fara cunostiinte elementare de anatomie.

Aceasta nunta cu mireasa stramba a fost pusa la loc de cinste la Art Safari

Chiar si un copil retardat ar putea picta ceva mai reusit decat lucrarea de mai sus, o nunta cu o mireasa stramba si cracanata ce priveste aiurea in gol. Cand eram in clasele 1-4 majoritatea colegilor mei desenau mai bine decat acest Piliuta (colegele mele desenau niste mirese superbe) si nu inteleg de ce lucrarile de mai sus si alte kitchuri au fost puse acolo la etajul 2, la loc de cinste, doar pentru ca scrie Piliuta pe ele, in timp ce mii de artisti talentati care chiar muncesc si fac arta de calitate nu au unde sa-si expuna lucrarile.

Acum sa fim sinceri. Orice mireasa si orice mire din lumea asta daca ar comanda un tablou de nunta si ar primi o lucrare precum cele de mai sus ar lua tabloul si l-ar sparge in capul pictorului dar in lumea artei romanesti aceste kitchuri penibile sunt considerate mari caopodopere dintr-un singur motiv, pentru ca au fost pictate de de un artist promovat de Ciucurencu, si ala mare pictor…

Din pacate asa functioneaza lucrurile in lumea artei. In loc sa se promoveze munca si calitatea se promoveaza anumite nume.

Daca lucrarile de mai sus ar fi fost realizat de un copil sau de o gospodina de la tara cu siguranta ar fi sfarsit aruncate la gunoi dar atata timp cat scrie Piliuta pe ele sunt puse la loc de cinste.

Lucrarile de mai sus sunt inca o dovada a faptului ca din pacate in arta conteaza doar cine esti, nu ce faci, cat gandesti si cat muncesti. Daca esti promovat doar pentru ca te place cineva care are o pozitie de putere si ajungi un nume poti si sa scuipi si sa urinezi pe panza si gata marea opera de arta in timp ce altii care chiar sunt talentati, muncesc si fac lucruri de calitate nici macar nu ajung sa fie descoperiti.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

5 gânduri despre „Kitchuruile lui Constantin Piliuta au ocupat un etaj intreg la Art Safari

  1. Eu inteleg ca ale lui pot fi KITCH. Dar ale tale sunt sub orice kitch. Poate pentru tablourile lui n-as da bani dsr pentru tablourile tale as plati ca sa nu le tin in casa, ca alea chiar nu zic nimic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s