Calea Lactee si padurea de sigillaria si lepidodendron vazute prin ochiul pineal

Acum peste 300 de milioane de anii primii amfibieni incepeau sa iasa din mediul acvatic si priveau lumea prin 3 ochi, avand ochiul pineal sau parietal prin care puteau sa vada cerul cu calea lactee si coroanele arborilor lepidodendron si sigillaria ca in pictura aceasta. Ochiul pineal ajuta animalul sa se orienteze in timp si spatiu privind cerul, soarele si stelele. Ochiul pineal era busola care ajuta acesti amfibieni primitivi sa nu se rataceasca inotand in apele care acopereau suprafete extinse ale continentelor Laurasia si Gondwana

In ziua de azi ochiul pineal este prezent la aumite specii de pesti, amfibieni (broaste si salamandre) si reptile (majoritatea speciilor de soparle). Odata cu evolutia mamiferelor ochiul pineal prezent la therapside s-a pierdut, iar noi oamenii am pastrat doar glanda pineala, epifiza, si chiar si aceasta la multi dintre noi e calcificata si nu mai functioneaza. Glanda pineala sau „al treilea ochi” se calcifica din cauza fluorurilor prezente in pasta de dinti, in apa pe care o bem, in sucuri si alte produse de supermarket si in medicamente.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Un gând despre „Calea Lactee si padurea de sigillaria si lepidodendron vazute prin ochiul pineal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s