Solstitiul de vara si noaptea de sanziene

In aceasta noapte (23-24 iunie) este noaptea de sanziene, noaptea magica a soltitiului de vara cand conform legedelor populare cerurile se deschid, padurile sunt populate de fiinte miraculoase, nimfe care joaca intr-o hora solara si pot poci orice curios care se apropie prea mult de ele. Am facut filmuletul de mai jos vineri, chiar inainte sa plec dupa inspiratie la Sacaramb

Inca de pe vremea dacilor perioada solstitiului de vara este marcata prin sarbatori care s-au mentinut in traditia populara cu numele de noaptea de sanziene sau dragaica. Sarbatoarea solstitiului de vara si sarbatoarea solstitiului de iarna reprezinta cei doi piloni ai credintei dacilor. In timp ce in perioada solstitiului de iarna era sarbatorta nasterea zeului soare si un nou inceput al ciclului vietii, perioada solstitiului de vara corespundea cu o sarbatoare inchinata zeitei Bendis, corespondentul dacic al Dianei de la romani sau al zeitei Artemis de la Greci.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

2 gânduri despre „Solstitiul de vara si noaptea de sanziene

  1. Cand mai ai chef sa faci pe psihiatrul si sa identifici peste tot schizofrenici si tot felul de bolnavi psihici, incearca sa te vezi pe tine, denigrand orice forma de credinta in Dumnezeu si „luminandu-i” pe altii despre cum Acesta a aparut, iar apoi preamarind zanele si ielele, care sunt…reale (?) si „victime” ale crestinismului! Cat crezi ca o sa poti scapa de camasa de forta sau cat o sa dureze pana cand o sa intri intr-o depresie majora (pt ca astea mai mici is la ordinea zilei;), din care te asigur ca nu o sa te scape Mangalina&Co?

  2. Numai dintr-o minte extrem de tulburata, poate da buzna o asa de mare mizerie si atata frustrare sexuala, travestita in arta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s