Zeita misterioasa a primaverii

Pe 8 martie am pictat o zeita fecioara a perimaverii, o Kore, o Persephona juvenila si inocenta si mergand pe o linie diferita de ceea ce am facut pana acum am preferat sa o pictez fara chip, impersonala, misterioasa, astfel incat oricine sa se poata regasi in ea.

Desi este apreciat de critici, fiind unul dintre subiectele care pot pune in valoare talentului unui artist, portretul nu prea este gustat de publicul larg decat intr-o singura situatie, atunci cand inseamna ceva pentru omul care il priveste, cand repreznta pe cineva, cand in chipul pictat se poate regasi pe sine sau poate vedea imaginea celor dragi sau a unui om pe care il admira. Majoritatea oamenilor isi doresc portrete ale lor sau ale persoanelor importante din viata lor. Am facut si fac portrete la comanda dar atunci cand pictez chipuri care nu inseamna nimic pentru privitor acestea sfarsesc prin a nu fi privite, oricat de frumoase ar fi, ba chiar un chip foarte armonios si estetic ar putea face anumite persoane sa se simta frustrate pentru ca nu arata ca personajul pictat.

Totusi daca privesc atent pictura mea parca se observa un chip pe care l-am redat in mod involuntar, chipul unei tinere cu trasaturi asiatice care zambeste in timp ce ochii ei sunt inchisi. Subconstientul mi-a scos prin aceasta pictura un chip. Oare cu cine ar putea sa semene?

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Un gând despre „Zeita misterioasa a primaverii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s