Fara voia ei mireasa – o poezie si mai multe desene despre povesti cu mirese nefericite

Legenda cascadei valul miresei - Mireasa nefericita pictura ulei pe panza Bride oil on canvas painting
Mireasa care s-a sinucis la cascada valul miresei, pictura ulei pe panza

Aceste creatii spun povestea unor mirese, dar nu povestea unor mirese ce radiaza de fericire si iubire ca in basme ci povesti triste cu mirese ca au ajuns la sinucidere din cauza ca au fost obligate sa se marite cu barbati pe care nu puteau sa-i iubeasca.

In trecut tinerele fete erau obligate sa se marite si nu isi alegeau ele sotul, situatie care a dus la nenumarate tragedii. Atunci femeile nu puteau munci, nu puteau fi independente si soarta lor era in mana altora, neputand decide in ceea ce priveste propria viata.

Una dintre aceste mirese s-a sinucis aruncandu-se de pe stanci la cascada care acum poarta numele „Valul miresei” ca urmare a acestui eveniment tragic, in timp ce alta s-a aruncat de pe varful muntelui de sare de la Slanic Prahova la doar cateva zile dupa nunta. Cu siguranta au fost mult mai multe fete ale caror povesti triste nu au ramas nici in istorie, nici in legendele populare, fete care au plans in ziua nuntii, fete care au vrut sa moara aflandu-se intr-o situatie fara iesire. Unele dintre ele aveau iubiti pe care erau obligate sa-i lase in urma, cum a fost si cazul Julietei din Romeo si Juliet, altele isi doreau alceva de la viata, poate si-ar fi dorit sa fie libere, poate unele nici nu simteau nevoia sa traiasca alaturi de un barbat. Cu gandul la aceste povesti am scris versurile de mai jos si am realizat cateva desene si picturi despre mirese triste care isi doresc sa moara, neputand sa se impace cu gandul ca vor trai o viata plina de chin si suferinta alaturi de un barbat pe care daca ar fi fost sa aleaga ele nu l-ar fi ales. Nici nu vreau sa ma gandesc prin ce treceau aceste fete, cum erau ignorate vocile lor, cum erau luate de langa oamenii care le faceau fericite, cum erau violate in noaptea nuntii si cate si mai cate.

Fara voia ei mireasa

Fara voia ei mireasa
Neputand alege a fost aleasa
Si de pe stanci s-a aruncat
Neputand iubi acel barbat

Nu e prima oara
Cand la ceas de seara
O tanara fecioara
A ales sa moara

 

 

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s