Muza adormita a poetului Lucian Blaga desenata in creion

Muza adormita a poeziei Vara de Noiembrie de Lucian Blaga desen in creion

 

Azi am mai facut un desen inspirat din poezia Vara de noiembrie de Lucian Blaga, un desen in creion reprezentând-o pe muza adormita a poeziei intr-un decor montan, in lumina rasaritului de soare, cu chipul ei curat, asa cum este descrisa in poezie. Sunt atat de frumoase femeile cand dorm

 

 

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Un gând despre „Muza adormita a poetului Lucian Blaga desenata in creion

  1. Din volumul „Poemele luminii” transcende faptul că poetul a intuit că cel mai facil mod de a cunoște Lumina este Iubirea. El considera femeia un etern mister dar și o poartă ce se poate deschide spre dezlegarea tainelor lumii. Taina femeii este neștiută de nimeni. Este o taină mitică aflată de Eva direct de la șarpele biblic. Să fie înțelepciune? Să fie viclenie? Sau poate ambele? Eva devine astfel simbolul eternului mister feminin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s