O întâlnire romantica intr-o gara – doua femei la o cafea

O intalnire romantica, desene din 2002

o seara romantica desen in creion

Desi sunt cat se poate de puerile si de jalnice mai am si acum desenele de mai sus si nu am de gand sa le arunc la gunoi, acestea fiind doar cateva dintre miile de desene pe care le-am facut pe vremea cand eram adolescenta si pe care nu le pastrez pentru calitatea lor artistica ci pentru sentimentul care a ramas întipărit in ele ca intr-o fila de jurnal din adolescenta. Am făcut desenele acestea acum 10 ani gandindu-ma la o întâlnire romantica intre doua femei intr-o gara si dorindu-mi sa fiu eu una dintre cele ele, sa trăiesc emoția întâlnirii.

In 2002 am facut si o pictura in acuarela cu acest subiect

Personajele mele s-au întâlnit intr-o gara iar apoi au mers la o cafea. Ele stăteau la masa, fata in fata, privindu-se in ochi. Când una dintre ele a aprins lumânarea de pe masa cealaltă a atins timid mana ei fina. Ele se priveau in ochi, zâmbeau discret si mâinile lor se atingeau ușor caci sentimentele lor erau puternice.

Aveam doar 15 ani când am făcut aceste desene dar si atunci imi doream sa iubesc si sa fiu iubita si pentru ca nu imi era permis sa încerc sa caut iubirea in jurul meu si sa o trăiesc la modul real rămâneam doar cu iubirile mele imaginare pe care le transpuneam in desene si despre care nu puteam sa vorbesc cu nimeni pentru ca știam ca voi fi judecata aspru.

Doua fete stand la masa - o cina romantica Pr langa clasicele desene in creion tot atunci am făcut niște desene pe care le-am decupat si le-am pus la o masa făcuta tot din carton si scotch.

Ieri tot uitandu-ma pe ele si retrăind sentimentele din adolescenta m-am gândit sa reiau ideea de atunci făcând alte desene pe aceeași tema.

Cina romantica desen facut cu pixu;

Acesta este primul dintre desenele noi, un desen incarcat de romantism pe care l-am făcut folosind un pix roșu si unul albastru.

Doua fee la o cafea

Au urmat doua desene in creion, doua desene pline de emoție prin care am încercat sa redau sentimentele personajelor mele in timp ce se privesc in ochi si mâinile lor se ating ușor.

Doua femei la o cafea

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Un gând despre „O întâlnire romantica intr-o gara – doua femei la o cafea

  1. Ai surprins foarte frumos emotiile si expresiile fetelor in ultimul dintre desene. 🙂 Creionul e oricum mai expresiv decat pixul, dar se vede si ca ideea prinde contur pe masura ce lucrezi la ea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s