Amintiri de acum 10 ani

 Acestea sunt cateva desene si picturi pe care le-am realizat acum 10 ani. Ce repede a trecut timpul. Parca ar fi fost ieri ziua in care le-am facut. Aveam aproape 14 ani atunci si visam la o lume minunata, visam la stralucirea stelelor si la iubirea perfecta.
Acestea sunt primele mele creatii

Acestea sunt cele trei gratii in viziunea mea de atunci cand ma visam in cosmos sau pe alte planete, in lumina albastra a supernovelor alaturi de femeia iubita.

Atunci am inceput eu sa visez si sa-mi doresc ceea ce nu pot avea si sa desenez toate lucrurile la care visam. Eram doar un copil dar atunci am inceput sa simt eu nevoia de a iubi si de a fi iubita si sa pun pe hartie imaginea angelica, ideala a fiintei iubite.

Aceasta este pictura pe care am realizat-o atunci dupa ce am citit poezia „Dorinta” de Mihai Eminescu si pur si simplu m-a indragostit de acea fata cu fruntea alba si parul galben de care si Eminescu era atat de indragostit, imaginea ei aparand si in „Craiasa din povesti”, „Lacul” „Floare albastra” si multe alte poezii. Dupa ce am citit „Dorinta” am inceput sa ma vad eu acolo in codru, langa izvorul care tremura pe prund, sub teiul inflorit ce miroase tat de frumos, alaturi de acea fata cu parul de aur. Dupa ce am citit poezia parca o vedeam si imi venea sa o strang in brate si sa o sarut. Atunci am simtit nevoia as ma exteriorizez si am pus pe hartie imaginea din mineta mea.

Atunci imi placea sa desenez amazoane, femei razboinice, puternice, aveau ceva care ma fascina pe vremea aceea.

Asa mi-o imaginam eu pe iubita mea atunci, atat de frumoasa, atat de feminina, cu stele si planete in parul ei sugerand ca ea ar fi putut fi centrul universului meu, iar eu de fiecare data cand o priveam in ochi ma pierdeam in universul meu mental (ea nu era o persoana erala dar de fiecara data cand ma uitam la pictura asta imi imaginam ca sunt in bratele ei si o privesc in ochi si atunci un sentiment foarte puternic ma cuprindea, ca si cum ar fi fost real)

Si s-au dus anii, si
anul 2000 a ramas in istorie, au trecut 10 ani dar parca ar fi fost ieri si si acum ma mai uit din cand in cand peste aceste creatii si imi revin sentimentele de atunci.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s