Prea multe simboluri si elemente religioase de pe bancnota de 1 leu – Eu le-as înlocui cu elemente dacice

Nicolae iorga cu barba de popa sau de taliban pe banii de 1 leu

Prea multe simboluri religioase pe bancnota de 1 leu

Zilele astea jucandu-ma cu niște verzișori… romanești nu am putut sa nu observ cat de incarcati de simboluri si elemente religioase sunt. Trăim in Romania secolului 21 sau in eu știu ce republica ortodoxa la fel de înapoiata ca si Afganistanul sau republica islamica a Iranului, eu știu ce tara rămasa in evul mediu? Ca sa fim corecți intre islam si creștinism distanta nu e atât de mare amadoua fiind religii abrahamice provenite din același trunchi comun. Cat de ironica e situația in care creștinii si musulmanii care de fapt au o origine comuna se iau la bătaie din cauza religiei lor. Nu de multe ori religia este un mar  al discordiei de la care pornesc atâtea conflicte si războaie. Toate religiile abrahamice vorbesc in mod ipocrit mereu despre iubire in timp ce instiga la ura si război. Atât in islam cat si in creștinism deși se vorbește mereu de iubire si înțelepciune femeile sunt disprețuite drepturile lor fiind călcate in picioare, oamenii sunt invatati sa-si judece aspru semenii si sa fie cat mai ignoranți (“Crede si nu cerceta”) si intoleranți (atât in islam cat si in creștinismul timpuriu au fost omorați oameni in numele religiei chipurile ca pedeapsa pentru ca erau vrăjitoare, pentru ca au făcut nu știu ce erezii, pentru ca erau femei si au fost acuzate de adulter chiar daca in realitate fuseseră violate, pentru ca erau homosexuali sau multe altele). Religiile abrahamice au fost si din păcate inca mai sunt o frâna in calea progresului civilizației umane. Oare religia asta ortodoxa cu toata barbaria ei ne definește ca stat? Oare a fi roman este sinonim cu a fi creștin ortodox? Sa nu uitam ca in tara asta exista destui oameni care aparțin altor religii sau sunt atei. Tot uitandu-mă la acești bani de 1 leu m-am gândit cum i-as face eu. După părerea mea aceste elemente ortodoxe nu au ce căuta pe un lucru atât de lumesc cum sunt banii de 1 leu, bani pe care ii folosesc toți romanii, nu doar ortodoxii si si daca ar fi sa privim problema din perspectiva ortodoxiei orice credincios ar trebui sa știe ca banul este ochiul dracului iar asocierea dintre bani si cele sfinte este o mare blasfemie.

Bancnota de un leu cu elemente dacice

Eu in primul rand as înlocui crucea din ciocul acelei pasări care pana la urma este un simbol al morții fiind instrument de tortura pe care a fost omorât Hristos cu lupul dacic si as înlocui si biserica cu sfinxul din Bucegi, construcție megalitica de pe vremea dacilor.

Uitandu-ma la cealaltă fata a bancnotei m-am gândit sa înlocuiesc chipul lui Nicolae Iorga cu chipul lui Decebal, un personaj foarte important pentru acest popor, deoarece prea au fost uitați strămoșii noștri geto-dacii si asta pe nedrept. Mereu se vorbește de latinitate când e vorba de istoria poporului roman dar niciodată de dacism când de fapt romanii au fost adevărații barbari care au distrus tot ce au construit dacii, toata cultura si toata civilizația lor si ce nu au distrus au luat si si-au însușit ei iar noi acum credem ca sunt creațiile romanilor sau ale grecilor ceea ce de fapt au făcut dacii.

Decebal pe bancnota de 1 leu

Bancnota dacica de un leu cu chipul lui Decebal

Îmi doresc foarte mult ca cei de la Banca Naționala a României sa vadă acest material si sa se gândească serios sa scoată elementele ortodoxe de pe bancnotele de 1 leu. Poate ideea mea nu e cea mai buna dar a pune simboluri religioase pe bani este la fel de nepotrivit ca si a pune Icoane pe pereții școlilor sau ai altor instituții de stat care nu au nici-o legătura cu biserica sau chiar pe strada in locul panourilor publicitare. Eu una sunt pentru scoaterea religiei din scoli si din toate locurile unde chiar nu are ce căuta

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s