O altfel de icoana a maicii domnului – Fecioara Maria nud

O altfel de icoana a maicii domnului - Fecioara Maria nud

Ieri seara după ce am vorbit cu un om care este indragostit de maica domnului ca femeie m-am gândit sa pictez si eu o icoana reprezentând-o pe fecioara Maria, dar altfel decat aceasta este reprezentata in pictura bisericeasca. In aproape toate icoanele fecioara Maria este imbracata ca si femeile musulmane cu haine largi care ii acoperă si capul lăsând sa se vadă doar fata. Desi in ziua de azi sunt dușmani de moarte creștinii si musulmanii au foarte multe lucruri in comun printre care si statutul femeii deoarece creștinismul si islamul sunt religii surori, religii abrahamice ce au o origine comuna. Sa nu uitam ca ea a fost in primul rând femeie si nici faptul ca a fost fecioara pana la nașterea lui Hristos nu e sigur. Miriam, după numele ei adevarat, sau Maria cum o știm noi toți a fost logodita cu Iosif si oricât de sfânta ar fi fost e greu de crezut ca nu a făcut deloc sex cu el. Eu una cred ca Iosif a fost tatăl biologic la lui Hristos.

Omul cu care am vorbit nu este singurul bărbat îndrăgostit la modul carnal de sfânta fecioara. Care bărbat nu si-ar dori sa facă dragoste cu o fecioara, tanara, inocenta, pura care emana căldura materna si iubirea nesfârșita a maicii domnului? si doctorul Cristian Andrei a zis intr-o emisiune la radio 21 ca a avut foarte muți clienți la psihoterapie care se simțeau atrași din punct de vedere sexual de sfânta fecioara si se simțeau foarte vinovați de asta, ei fiind credincioși. Exista si femei care se simt atrase de sfântul Petru sau chiar de Hristos.

Pe langa pictura am făcut si un desen in creion reprezentând-o pe fecioara Maria dar si pe cea din poezia Venere si madona de Mihai Eminescu, un portret al fetei din poezia si o icoana a maicii domnului in același timp.

Icoana fecioarei Maria

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Un gând despre „O altfel de icoana a maicii domnului – Fecioara Maria nud

  1. NUMAI MAICA DOMNULUI NU E….CHIAR CE RELIGIE ZICI CA AI? ORTODOXA NU ESTE GANDIREA TA…PARASESTE ACESTE DESENE SI IDEII CARE TE VOR BAGA IN IAD DACA NU TE INTORCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NU UITA CA MAICA DOMNULUI E PUTERNICA MIJLOCITOARE!NU DOVEDII LASITATE …INTOARCE-TE IN BISERICA ORTODOXA!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s