Catastrofa de pe Marte

A fost o vreme cand Marte era o planeta ca Pamantul, o planeta unde exista, un camp magnetic ca al nostru, un ocean, o atmosfera care continea oxigen si nu in ultimul rand viata dar o mare catasrtofa a transformat planeta in lumea pustie din ziua de azi.

Nu se stie cand s-a intamplat. Poate s-a intamplat acum 4 miliarde ani cum sustin oamenii de stiinta de la NASA, poate s-a intamplat acum 300 de milioane de ani, cand si planeta noastra a fost afectata de un fenomen care a intensificat vulcanismul si a dus la dispaitia a 95% dintre speciile marine si peste 80% din speciile terestre, poate s-a intamplat acum 12000 de ani sau poate chiar mai recent, in perioada de glorie a Egiptului antic. Sunt niste legende din Egipt conform carora in trecut Marte era verde si intr-o zi si-a schimbat culoarea din verde in rosu.

Daca in prezent oamenii de stiinta afirma ca atmosfera de pe Marte s-a pierdut treptat in milioane de ani, odata cu slabirea campului magnetic e posibil ca adevarul sa fie altul.

Pe marte exista Olympus Mons, cel mai mare vulcan din sistemul solar alaturi de supervulcanii din Arabia Terra, ceea ce indica o activitate vulcanica violenta, cu un potential distructiv mai mare decat cele mai catastrofale eruptii de supervulcani de pe planeta noastra. Poate planeta a fost lovita de un asteroid, poate a fost alt factor cosmic, putin cunoscut si putin studiat de stiinta, un tip de radiatie cosmica care provine din afara sistemului solar, probabil din centrul galaxiei si face ca miezul metalic al planetelor sa se supraincalzeasca si sa inceapa pur si simplu sa fiarba, ceea ce duce la o incalzire globala inexplicabila, apoi la intensificarea activitatii seismice si vulcanice, eruptii de supervulcani si in cazuri extreme chiar la pulverizarea planetei, ceea ce s-a intamplat cu planeta dintre Marte si Jupiter care pur si simplu a explodat. Toata suprafata planetei Marte e parjolita. Oceanul a inceput sa fiarba si pur si simplu s-a evaporat si atmosfera s-a pierdut in spatiu dupa ce eruptiile vulcanice catastrofale au ars totul, acoperind planeta cu lava si cenusa

Fenomenul e putin cunoscut si studiat de stiinta. Probabil ca daca am stii de unde provin razele cosmice care cresc temperatura din ineriorul planetei si am putea sa le detectam am putea sa stim si cand urmeaza sa aiba loc un cutremur sau o eruptie vulcanica.

In ziua de azi nu stim nici macar ce poate declansa explozia unui supervucan si oamenii de stiinta vorbesc ca si cum ar fi un proces 100% endogen, declansat din interiorul planetei, fara actiunea unor factori externi, ceea ce e imposibil. E ca si cum ai spune ca lasi un pahar pe masa si apa din el incepe sa fiarba din senin. Asa cum apa dintr-un vad nu fierbe fara un aoprt energetic asa nici miezul planetei nu incepe sa „fiarba” fara un aport energetic extern dar noi nu cunoastem factorii cosmici care duc la supraincalzirea mizeului planetei declansand cutremure si eruptii vulcanice

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s