Planeta Haumea

Planeta Haumea se remarca prin forma ei neobisnuita, fiind un corp alungit,un elipsoid, nu o sfera precum majoritatea planetelor.

Planeta pitica, ce poarta numele zeitei matroana a insulei Hawai, se afla in centura Kuiper si are un sitem de inele si doi sateliti mici.

Suprafata planetei este acoperita de gheata ceea ce confera un albedou ridicat. Pe suprafata planetei Haumea exista o pata de culoare rosu inchis, posibil rezultata in urma impactului cu alt corp ceresc

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s