Pamantul si o cometa, o pictura despre teoria panspermiei

Conform teoriei panspermiei viata este eretna ca si materia, ea dezvoltandu-se in acele locuri ale universului unde exista conditii prielnice. Germenii vietii sunt transportat de meteoriti si comete, iar cand ajung undeva unde exista conditii favorabile se inmultesc si evolueaza dand nastere la noi si noi forme de viata. Termenul de panspermie” (de grecescul „pan” = tot, pretutindeni si „spermio” = germene )”a fost propus in atichitate ca tre filizoful grec Anaxagora, iar in secolul XVIII savantul francez G. Buffon vorbea despre circulatia in spatiu a „Embrionilor vietii”. Teoria panspermiei a fost initiata in 1895 de S.Arhenius si a fost sustinuta pe carcursul timpului de mai multi oameni de stiinta.

Ieri am pictat o cometa aducatoare e de viata, o cometa in gheata careia exista bacterii si alte forme de viata, poate chiar cometa care a adus viata pe planeta noastra.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s