Cadavrul lui Iisus Hristos pe ultimul drum

Iisus Hristos mort dus la groapa de romani

Deși creștinii cred in învierea si inaltarea la cer a Iisus Hristos o descoperire recenta pare sa dovedească ca acesta a murit si a putrezit in mormântul sau ca oricare alt om. Langa Ierusalim a fost descoperit un mormânt care este foarte posibil sa fie mormântul lui Iisus Hristos.  Conform noilor descoperiri Iisus nu a înviat niciodată, învierea fiind un eveniment pe care primii creștini l-au tot așteptat, ei fiind cei care au scris pe capacul osuarului “Divine Iehova trezeste-te”

Acest desen in creion pe care l-am făcut azi surprinde momentul in care cadavrul lui Iisus Hristos a fost carat către mormânt.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

7 gânduri despre „Cadavrul lui Iisus Hristos pe ultimul drum

 1. Dacă ai fi fost puțin atentă, de vreo 9-10 încoace în aproape fiecare Post Mare, deci înainte de Învierea Domnului, se găsesc morminte presupuse a fi a lui Hristos, însă toate goale. Ai uitat să menționezi că mormântul de care vorbeai nu a fost încă deschis! Și nici nu cred că va fi, pentru că cercetătorii „au uitat” să menționeze unde se află mormântul! Când dai o informație dă-o până la capăt! Doamne ajută!

 2. Nu vă amăgiţi: Dumnezeu nu Se lasă batjocorit; căci ce va semăna omul, aceea va şi secera.
  Cel ce seamănă în trupul său însuşi, din trup va secera stricăciune; iar cel ce seamănă în Duhul, din Duh va secera viaţă veşnică. Galateni.6:7-8

 3. Ai o fascinatie pentru nud, ceea ce te dezvaluie intru launtrul tau. Te-ai intrebat vreodata de ce artistii, pictorii spre pilda, atunci cand isi fac autoportretul… portretul, chipul lor nu cuprinde „totul” trupului lor?
  Restul trupului, nu conteaza pentru ca: nu exprima launtrul omului! Pentru ca indiferent cum s-ar arata, ramane in planul secund.
  Trupul omului reprezentat de artistii, mai mult sau mai putin anonimi de dinainte de „Renastere”, era conturat „naiv”, cu o naivitate de copil/prunc si cu un mesaj intotdeauna luminos.
  Per al contrario, tusa lasata de pensula artistului renascentist si postrenascentist, contura fidel „trupul” omenesc, in special pe aspectele ce surprind partea „intunecata” a omului. Umbrele, care surprind tridimensionalitatea trupului, prezinta o imagine noua, vicioasa, a unei „lumi noi, pervertite”, asa cum ajunsese lumea la acea vreme pentru ca incepuse sa fie cuprinsa de fiorul eroticului.
  A fost suficient tonul dat de „femeia rubensiana”, nuantare care devine o adevarata reprezentare a dorintei, suficient pentru ca emanciparea sa reuseasca, ba chiar sa exceleze. Focalizarea atentiei privitorului, a putut fi astfel mutata din zona spirituala, nevazuta in zona materiala, vazuta.
  Acum, suntem tributari ai propriilor „lumini si umbre”, launtrul nostru fiind incapabil sa faca fata unui erotism imund.
  Invierea Domnului Iisus Hristos nu ai ajuns sa o poti reprezenta pentru ca nu poti sa te dezbari de insusi motivul caderii protoparintilor nostrii Adam si Eva. Curiozitatea experierii unui simt! Mi-e pofta de/sa… Si au platit un pret cu timp si fara timp, in detrimentul lor si al lumii intregii, de atunci si pana acum. Iar de la nasterea Mantuitorului si mai cu seama de la INVIEREA Lui, lumea este lasata ca in mod liber, constient si sincer sa se „trezeasca” , sa se „vindece”, sa se „mantuiasca”.
  FARA INVIEREA CELUI CE A PRIMIT DE BUNA VOIE RASTIGNIREA PE CRUCE PENTRU MANTUIREA NOASTRA, NU PUTEM VORBI DESPRE HRISTOS!
  Mai mult, daca Hristos moare cu noi atunci cand primim Botezul pentru ca la dreapta judecata, toti oameni vi si adormiti sa invieze intru fericire sau durere vesnica, El, Cel inviat din morti a treia zi, are puterea sa invieze sufletele noastre „moarte” inca din vrremea vietii noastre.
  Cadavrul pe care l-ai reprezentat tu acolo cu atatea amanunte inutile, la propriu si la figurat, sunt eu, cel ce scriu acum! M-am recunoscut si am inviat un pic, cu ajutorul lui Hristos, numai cat sa iti scriu cele de mai sus, cu nadejdea ca te vei ruga si pentru mine ca sa raman viu… in inima ta, de artist!
  Si cand te gandesti cat de aproape ai fost, prin desenul tau de… primul om intrat in Rai, talharul cel pocait. Si asta dupa atata amar de vreme, de cand Adam si Eva au pierdut aceasta bucurie! Si nici rana din coasta nu se vede(asa ca pentru o autentica … reprezentare). Doamne, miluieste-ne pe noi!

 4. ala e cadavru tau faino si desteapto ce esti! zic si eu ca fratele VASILE care a citat din epistola catre GALATENI „Nu vă amăgiţi: Dumnezeu nu Se lasă batjocorit; căci ce va semăna omul, aceea va şi secera.Cel ce seamănă în trupul său însuşi, din trup va secera stricăciune; iar cel ce seamănă în Duhul, din Duh va secera viaţă veşnică. Galateni.6:7-8.

 5. Nu pot sa înțeleg astfel de picturii…dacă tot ai o atracție pentru nuditate sau ce dracu ai in cap du-te fato într-un bordel și lucrează …dar lasă religia in pace …Ferească bunul Dumnezeu de așa ceva …

 6. In primul rând nu pot decât sa spun ca tu sigur ai probleme psihice ,ori ești posedata de satana …Ar trebui sa ați fie Rușine pentru picturile in care ați Bati joc de religie…Nu ești obligată sa crezi in Dumnezeu ,este strict problema ta dacă crezi sau nu dar așa picturi nu se fac …Du-te la un doctor ca ești dea dreptul Dușa cu capul ori estino nimfomana obsedată care altceva nu are in in cap …Am ajuns sa firm mai rai decât satana in persoana ,nu ne mai este frica de nimic ..Rușine ți-e și celor care te-au crescut ,se vede ce educație ai primit …Halal părinții și Halal educație …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s