Oile cu dinti de lup sunt oi? O poveste cu o oaie cu dinti si o oaie neagra

A fost odata o oaie cu dinti de care asculta toarta turma de oi naive care faceau zid in jurul ei aparand-o ca pe una de a lor pana intr-o zi cand o oaie neagra a indraznit sa behaie referitor la dintii de lup care se vedeau sub blana falsa de oaie si avea saraca dreptate dar oaia cu dinti a zis „sariti lupul !” si toate oile manipulate si spalate pe creier au sarit pe biata mioara care a incercat sa le deschida ochii behaind „oile cu dinti sunt oi” si acuzand-o ca discrimineaza oile cu dinti. Toate oile au fost invatate sa lupte pentru „dreptul” oilor cu gheare si dinti de lup de a fi recunoscute ca oi si acceptate printre oi, doar pentru ca se identifica ca oi. In trecut luptau pentru drepturile oilor, acum drepturile oilor cu dinti de lup sunt mai importante.

Cat de bine stie oaia cu gheare si dinti sa pozeze in victima, in oaie nevinovata, in timp ce sub blana falsa de oaie vulnerabila vanata si lovita din toate partile se ascunde forta unui pradator.

In ceea ce priveste oaia neagra, e oaie neagra pentru ca are curajul sa gandeasca cu propriul creier, sa spuna adevarul, nu tine capul plecat si nu ia drept litera de lege si adevar absolut tot ce-i spune oaia cu dinti. In realitate doar oaia neagra e de partea oilor dar oile nu stiu asta pentru ca sunt prea spalate pe creier de oile cu dinti fiind invatate sa arunce la gunoi nu doar stiinta ci si adevarul obiectiv si logica elementara. Mintea lucreaza cu definitii concepte si categorii dar oile au fost invatate sa renunte la definitii si concepte si sa nu mai categoriseasca nimic, adica sa nu gandeasca, sa pluteasca intr-un ocean de ceata si confuzie mentala in care oricine poate fi orice, intrebarile raman fara raspunsuri si toate nonsensurile trebuiesc luate si inghitie ca atare, fara vreo urma de ochi critic.

Nu a trecut mult timp si toata turma condusa de oaia cu dinti sau lupul care se identifica ca oaie a fost mancata de oile cu dinti pentru ca nici eu nu pot sa le spun pe nume atata timp cat se identifica ca oi si au pretentii sa fie egale cu oile si sa fie numite oi. Nu e politically correct sa le spun pe nume, ma vor musca cu dintii lor de „oaie”, ma vor acuza ca le neg identitatea lor de oi si ma vor da in judecata pentru ca in logica lor paralogica doar blana falsa de oaie e ceea ce ar trebui sa conteze, nu ceea ce se ascunde sub acel val de minciuna, nu esenta lucrurilor, nu realitatea obiectiva, nu adevarul stiintific.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Un gând despre „Oile cu dinti de lup sunt oi? O poveste cu o oaie cu dinti si o oaie neagra

  1. eram într-o tabără la Călimăneşti undeva prin vara anului 1983 sau 84, şi un grup de băieţi îşi chinuiau prietenul mai mic jucând fotbal cu rucsacul lui ( i l-au smuls pur şi simplu din spate şi au început să dea cu picioarele în el), el săracul începuse să plângă, eu oaia neagră am strigat la ei că e urât ce fac şi să-l lase în pace de laşi ce sunt , cinci contra unu era o mizerie… m-am ferit în ultima fracţiune de secundă de proiectilul ce se îndrepta vertiginos spre mine cu o furie nemaiîntâlnită . inutil să mai zic ce ameninţări mi-am luat, am fugit la „tovarășa” de grupă cu rucsacul care arăta în ultimul hal… Dezamăgirea a fost când gaşca agresivă nu a primit nici măcar un avertisment şi toată săptămâna a trebuit să mă feresc de terorişti, cu speranţa că poate vor uita de mine… culmea e că şi băiatul agresat era descumpănit de abandonul prietenilor dar mi-a plăcut că nu le-a cerşit reintrarea în grup deşi cred că era mai mare ca ei, ca vărstă… reală constatarea cu oaia neagră!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s