Peisaj din carbonifer cu padure de lepidodendron si sigillaria si stegocefal

Gerul de afara nu m-a impiedicat sa pictez acest peisaj din carbonifer cu stegocefal si arbori sigillaria si lepidodendron

Acum 300 de milioane de ani Pamantul era o alta planeta, o lume total diferita de ceea ce cunoastem noi in ziua de azi, cu teritorii extinse acoperite de zone mlastinoase unde cresteau paduri de lepidodendron si sigillaria si primele vertebrate tetrapode(stegocefalii) care incepeau sa cucereasca uscatul. Atunci pamantul era mai mic si gravitatia era mai slaba ceea ce permitea arborilor lepidodendron si sigillaria sa creasca pana la inaltimi de 40 m fara a avea trunchiuri lemnoase, precum copacii din ziua de azi. Este posibil ca existenta zonele mlastinoase cu apa de mica adancime din acea perioada sa fi obligat pestii crosopterigieni sa se adapteze la viata de pe uscat deoarece in acele ape putin adanci si probabil foarte murdare pestii nu aveau cele mai bune conditii pentru a supravietui, in timp ce aerul era bogat in oxigen.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s