Tinerii din Italia nu stiu cine a fost Traian

Ieri niste tineri din Sicilia au vazut pictura mea despre Burebista la Sarmizegetusa. Nu stiau cine a fost Burebista si ma asteptam la asta asa cum nu stiau nici cand a fost Decebal dar cand le-am zis de Traian… surpriza… habar nu aveau cinea fost. Am fost socata sa descopar ca nu cunosteau nici macar istoria propriei tari. Stau si ma intreb cum se face scoala in Italia. Oare ei fac istorie la scoala? Cum e posibil sa nu cunosti nici macar istoria propriuui popor?

Cu ani in urma cineva din Italia mi-a zis ca romanii sunt un popor fara cultura si fara istorie si ca romanii vin in italia ca sa fure in timp ce romancele se prostitueaza. Cine e fara cultura? Romanii care se duc la munca in Italia chiar daca au studii superioare sau Italienii care nu stiu nici macar cine a fost imparatul Traian?

Am vorbit si cu tineri din Germania care nu stiau absolut nimic despre marile migratii si triburile germanice

Nu e prima data cand constat ca tara noastra sta mult mai bine decat multe alte tari „civilizate” care in realitate sunt decazute din multe puncte de vedere.

Am fost in Grecia si in Spania si ambele tari stateau mult mai prost decat Romania din multe puncte de vedere. Am vazut si acolo multa mizerie, jungla in trafic, transport public inexistent sau de proasta calitate, trenuri de metrou murdare si nepazite unde stateam cu frica ca as putea fi jefuita, internet care mai mult nu mergea si semnal slab la telefon, revelioane fara petreceri si fara artificii si cate si mai cate, doar ca ei isi ascund gunoiul sub pres in timp ce noi suntem invatati sa ne dispretuim tara si sa o vorbim mereu de rau, fara sa vedem gunoiul din curtea vecinului care s-ar putea sa fie mai mare decat al nostru, iar cand ajungem afara ne trezim ca am nimerit din lac in put.

Noi romanii avem cea mai buna scoala din Europa. Noi ne cunoastem istoria si avem o cultura generala mult mai vasta decat alte popoare care acum ne vor sclavi, sa muncim in agricultura, in fabrici sau in alte locuri unde cei de acolo nu accepta sa munceasca.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s