Jupiter si Callisto

Deoarece grecii din antichitate erau un popor liber si lipsit de prejudecati din mitologia greaca nu lipsesc personajele cu alte orientari sexuale. Desi termenul „lesbiana” provine de la insula Lesbos unde traia poeta Sappho care era cel mai probabil bisexuala nu lesbiana in sensul actual al cuvantului, in Grecia antica existau si femei cu o orientare homosexuala dar informatiile despre orientarea lor sexuala au fost cenzurate ulterior de crestini. Una dintre acestea era chiar zeita fecioara Artemis, zeita vanatorii si protectoarea amazoanelor.

Legenda zodiei scorpionului – Scorpionul creat de zeita Artemis pentru uciderea vanatorului Orion pictura ulei pe panza

Zeita Artemis avea in jurul ei un alai de nimfe fecioare care pentru a ramane alaturi de aceasta trebuiau sa nu aiba niciodata relatii cu barbati. Callisto a fost una dintre fecioarele din alaiul zeitei Artemis si in acelasi timp si una dintre iubitele zeitei.

Jupiter si Callisto reproducere dupa o pictura de Angelica Kauffmann realizata pe o farfurie de portelan

Intr-o zi Zeus s-a indragostit de frumoasa Callisto (gr callisto = cea mai frumoasda) si a luat chipul zeitei Artemis pentru a o seduce si a ajunge in patul ei. Callisto se intreba de ce iubita ei are mainile si picioarele atat de mari si e atat de inalta si de masiva dar cand a descoperit adevarul a fost prea tarziu. Callisto a ramas insarcinata iar zeita Artemis dupa ce a descoperit sarcina a luat foc de furie si a pedepsit-o pe aceasta aruncand-o in afara grupului ei de nimfe. In gelozia ei, Hera a transformat-o pe tanara Callisto intr-un urs care a fost la un pas de a fi ucis de Arcas, propriul fiu, sau chiar de Artemis in timpul unei partide de vanatoare, dupa care a fost pus pe cer de Zeus sub forma constelatiei Ursa Mare

Daca ar fi sa vorbim in termenii din ziua de azi Zeus era „femeie trangender lesbiana” care a hartuit si abuzat sexual o tanara naiva, lucru care din pacate se intampla frecvent in ziua de azi in multe tari din Vestul Europei unde toate toaletele sunt unisex sau ca femeie te poti trezi ca vezi pe cineva urinand din picioare in toaleta femeilor si esti arestat daca indraznesti sa zici ca puicuta cu cocosel in chilotei NU e femeie si ca DOAR dupa operatia de schimbare de sex o femeie trans poate fi numita femeie, lucru care tine de logica elementara de bun simt si nu trebuie sa fie cineva doctor in biologie sau in medicina ca sa-l spuna. Recunosc ca am terminat biologie, nu studii de gen, dar si un muncitor necalificat cu 8 clase stie ca realitatea obiectiva nu poate fi negata si tot muncitor va ramane chiar daca se identifica ca rege sau ca profesor universitar, asta in afara situatiei in care are o boala psihica care il face sa se creada Napoleon sau Iisus Hristos.

Nu vreau sa par transfoba. Cunosc femei trans care s-au operat si iau hormoni si nu ar ghici nimeni cau au fost vreodata barbati si care probabil ca in sinea lor fierb de furie cand vad persoane care pretind ca sunt trans si nu vor sa se opereze si nici hormoni nu iau batandu-si joc de cine e cu adevarat trans. Sunt de acord ca cine chiar are disforie de gen are nevoie de ajutor iar acest ajutor consta in tratamentul si operatia de schimbare de sex dar nu trebuie sa amestecam lucrurile si sa confundam aceasta persoana cu adevarat trans cu cineva care nici macar nu vrea sa ia hormoni si sa se opereze, deci NU are disforie de gen. Ideea de a pune semnul de egal intre cele doua categorii total diferite nu poate veni decat de la un cal troian sau o coada de topor care are un singur rol, acela de a ridiculiza, a duce in derizoriu si a distruge din interior miscarile pentru drepturile omului.

Din acest punct de vedere legislatia romaneasca e mult mai buna decat legislatia altor tari pe care multi dintre noi le cred mai civilizate si mai avansate decat a noastra. In tara noastra o persoana trans isi poate schimba sexul in acte DOAR dupa operatia de schimbarte de sex iar ideea de a inlocui sexul biologic (din nastere sau obtinut in urma operatiei de schimbare de sex) din buletin cu „genul” a fost respinsa. Ce este genul in afara de un concept din gramatica ce trage dupa sine pronumele care in ziua de azi au devenit mere ale discordiei de care ne impiedicam tot mai des in discursul public? Azi ceea ce pe inainte era doar o gluma prosta a devenit litera de lege in timp ce gluma in sine e cenzurata fiind etichetata in mod paranoid ca „hate speech”, oricat de nevinovata ar fi. Mereu suntem invatati sa ne injuram si sa ne vorbim de rau tara dar pot spune ca Romania este unul dintre cele mai bune locuri unde as putea trai si are legi mai bune decat multe tari din vestul Europei pe care tot mai multi tineri au fost invatati sa le admire si sa le ia drept modele de democratie si civilizatie pentru a pleca si a ajunge sclavi acolo in loc sa aiba cariere de succes aici si sa dezvolte tara asta. Sunt oameni cu facultati care fac diverse munci necalificate in alte tari, munci murdare, grele, refuzate de toti cetatenii de acolo care prefera un ajutor social in locul acelui job. Eu nu as pleca din tara pentru ca acolo nu m-as duce sa-mi expun picturile in galerii sau sa lucrez ca biolog in cercetare sau macar ca profesor intr-o scoala, as ajunge acolo la muncile pe care toti cei de acolo le refuza si le dispretuiesc. Au fost si vedete cum e Ana Maria Frentz de la Demo care odata ce au parasit tara s-au pierdut in anonimat. Noi avem o parere prea buna despre alte tari si o parere prea proasta despre tara noastra unde de bine de rau drepturile femeilor sunt respectate (nu exista nici diferente de salarizare intre femei si barbat pentru acelasi post, nici masculi in sporturile femeilor si spatiile femeilor sunt sigure), producem mai multa energie verde decat tarile „civilizate” din vest si nu am ajuns sa interzicem cresterea animalelor pe motiv ca ar polua planeta mai tau decat industria.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s