Democratia din lume nu poate supravietui fara democratia din Rusia

Scriu aceasta postare in speranta ca va fi citita si de rusii care obisnuiesc sa viziteze acest site si probabil ca imi dau dreptate dar nu au curajul sa vorbeasca. Pentru o lume mai buna, pentru democratie si pentru pacea mondiala este vital sa avem o rusie pasnica condusa democratic, nu o Rusie fascista. Fara o Rusie echilibrata nu putem avea echilibru in lume. Nu sunt impotriva Rusiei si a rusilor, sunt impotriva fascistilor care prin politica lor fac un mare rau Rusiei si lumii intregi si cel mai rau imi pare de poporul rus care daca ar constientiza ce se intampla ar iesi in strada.

Este ingrozitor ce se intampla in Rusia de ani de zile, iar razboiul din Ucraina e doar varful icebergului. Putini romani stiu cum a fost politica interna din Rusia inca din 2012 cand drepturile si libertatile cetatenesti au fost restranse in mod dictatorial, asa cum putini stiu ca pana acum Rusia a facut razboi impotriva Europei prin alte mijloace, razboi economic inca din 2008 cand a fost mare criza econmica, razboi hibrid ,razboi mediatic, razboi facut prin coruptie si sabotarea proiecteor europene si razboi biologic prin favorizarea raspandirii covid 19 si convingerea populatiei sa refuze vaccinul si toate mijloacele de protectie.

Am vorbit cu rusi care mi-au zis ca Rusia din ziua de azi e un iad pentru toti, si pentru copii. Si eu daca traiam in Rusia ajungeam sa fiu arestata pentru blasfemie, pentru propaganda homosexuala, pentru denigrarea armatei ruse si cine stie ce alte capete de acuzare.

Istoria se repeta si nu inteleg de ce in toata istoria Rusiei democratia cand a existat a fost fragila si nu a rezistat mult timp. In Rusia liberalii au reusit sa ridice in mod timid capul doar cu putin timp inainte sa fie zdrobiti de bolsevici si in anii 90.

Dupa incercarea de democratizare din anii 90 Rusia s-a indepartat din ce in ce mai mult de valorile democratice.

Si acum imi aduc aminte de vremurile cand poporul rus era liber, de dulcea perioada anilor 90-2000, de cum se bucurau rusii de viata si de liberate in acei ani, de siturile rusesti pe care le vizitam pana prin 2011 de toate materialele scrise de rusi care nu mai treceau prin filtrul cenzurii, de vremurile cand fetele de la T.A.T.U, Yulia Volkova si Lena Katina cantau fara sa fie arestate pentru „propaganda homosexuala”.

Yabloko, singurul partid liberal din Rusia care a reusit sa intre in Duma de stat, a pierdut din ce in ce mai mult teren iar acum risca sa fie scos in afara legii in timp ce scena politica rusa este napadita de partide extremiste cum sunt Rodina partidul Rusia Unita. In Rusia exista celputin 5 partide de extrma dreapta care calca in picioare valorile democratice si influenteaza si politica altor tari unde se ridica extrema dreapta. Extrema dreapta rusa este mama majoritatii miscarilor de extrema dreapta din lume.

Icoana sfantului tar Petru, desen facut cu pixul

Cel mai rau lucru care a putut sa intample in Rusia este ascensiunea personajului din desenul de mai sus si a partdului Rusia Unita, partid de extrma dreapta care a dat-o si pe Yelena Mizulina, mama legilor impotriva drepturilor femeilor si impotriva drepturilor LGBT, cum ar fi legea care decriminalizeaza vioenta domestica, legea care interzice „propaganda homosexuala” si legea care intezice femeilor fara copii sau urmeze cursurile unei facultati.

Este un regres si fata de ceea ce se intampla in URSS, cand regimul comunist, cu toate hibele lui, totusi promova egalitatea intre femei si barbati, nu folosea religia pentru a ingradi drepturile si libertatile cetatenesti si nu lua de la gura populatiei pentru a duce un razboi distructiv

Diferenta dintre rusi si alte popoare este ca rusilor nu le pasa nici macar de propriul popor ducand o politica stalinista si hitlerista impotriva drepturilor omului si a valorilor democratice, mai ales acum cand tara a intrat pe mana unui dictator. In cea mai mare parte a istoriei lor rusii s-au purtat cu proriul popor mai urat decat alte popoare se purtau cu sclavii din colonii.

Inainte de razboiul din Ucraina rusii au atacat si alte tari, cum ar fi Georgia in 2008 si Siria in 2015. Aceste razboaie au ca scop distrugerea tarilor atcate, masacrarea civilior si transformarea teatrelor de razboi in lagare de exterminare. In Ucraina, pe langa victimele nevinovate din randul populatiei locale au murit si cate 1000 de rusi pe zi. Au murit adolescenti si tineri care protestau impotriva politicii dictatoriale din Rusia, au murit homosexuali, au murit ceceni si alte personaje indezirabile pentru regimul fascist de la Kremlin. Ceea ce nu se spune este ca Ucraina a devenit Auchwitzul si gulagul noului Hitler din secolul 21, locul unde acesta trimite categoriile indezirabile de populatie la exterminare, dupa care cadavrele celor morti sun incinerate pentru ca parintii tinerilor morti sa nu afle niciodata ce s-a intamplat cu odralele lor. In timp ce Kremlinul face genocid, ONGurile care lupta pentru drepturile omului sunt scoase in afara legii fiind considerate „agenti straini” Unul dintre aceste ONGuri scoase in afara legii de fascistii rusi este Asociatia mamelor soldatilor morti in razboaiele Rusiei, asociatie care ar condamna masacrul din Ucraina.

In Rusia se minte, populatia fiind tinuta in intuneric, si putini rusi stiu ce se intampla in tara vecina.

Rusia influenteaza ce se intampla in lume mai mult decat am putea crede si poate deveni un factor destabilizator pentru toata Europa si pentru intreaga planeta daca nu este condusa democratic. Trebuie sa recunoastem ca de soarta democratiei din Rusia depinde soarta democratiei din lume iar faptul ca nu s-a facut nimic pentru mentinerea si consolidarea democratiei in Rusia a fost o greseala istorica.

Sunt multi politicieni rusi care sustin ca ei nu sunt de acord cu democratia de tip american si occidental dar au ei ceva mai bun? Cu siguranta nu. Oare de ce nu poate veni Rusia cu un model de democratie chiar mai bun decat SUA? De ce nu poate Rusia sa fie condusa democratic?

Sper ca acest site nu va fi cenzurat in Rusia dupa acest articol.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s