Cel mai mare dusman al drepturilor femeilor sunt chiar femeile

Ungaria va avea pentru prima data in istoria sa o femeie presedinte. Motiv de bucurie? Un pas inainte spre o societate bazata pe egalitate si nondiscriminare? Sa nu ne bucuram prea repede. Aceasta femeie, fost ministru al familiei si o aparatoare infocata a „familiei traditionale” sustine ca locul femeii e la cratita si la smotru, fiind un fel de Yelena Mizulina a Ungariei. Katalin Novak este o femeie foarte conservatoare, homofoba si mult mai misogina decat multi dintre barbati

Yelena Borisovna Mizulina este femeia din spatele legii impotriva ”propagandei homosexuale”, a legii care restrictioneaza internetul, a legii care decriminalizeaza violenta domestica a legii care permite doar femeilor cu copii sa urmeze studii superioare si a altor legi antidemocratice din Rusia.

In Rusia feminismul e mort, fiind ingropat de o femeie Yelena Mizulina care nu accepta ca femeile libere, fara copii sa faca facultati. O asemenea lege va impiedica majoritatea femeilor sa urmeze studii superioare, caci atunci cand o femeie are copii efectiv nu mai are timp sa invete, rezultatul fiind un mare regres in ceea ce priveste egalitatea intre femei si barbati

Timp de secole intregi femeile au fost calcate in picioare, trimise la cratita si la smotru, tinute departe de tot ce e important in viata societatii si transformate in masini de facut copii si m-am intrebat mereu de ce abia in secolul 20 au inceput sa-si ceara drepturile si sa ridice capul depasind statutul subuman in care au fost impinse mereu.

Femeile sunt singura categorie care este discriminata fara sa fie o minoritate. Oare de ce sunt discriminate femeile chiar daca sunt la fel de multe sau putin mai multe decat barbatii? E ciudat cum se face ca o categorie care reprezinta peste 50% din populatie este defavorizata iar intr-o asemenea situatie explicatia tine chiar de categoria defavorizata fiind vorba de o problema interna, faptul ca femeile nu se suporta intre ele si se trag in jos una pe alta in loc sa se sustina reciproc. Femeile nu sunt o minoritate dar categoria care discrimineaza femeile reprezinta o majoritate din care fac parte… si femei

Inainte sa fie oprimate de barbati femeile se oprima una pe alta fiind cateodata mai misogine decat unii dintre ei.

In tarile in care se practica circumcizia feminina mamele si alte rude de sex feminin sunt cele isi mutileaza cu mana lor fetitele, in China o imparateasa cu o malformatie a piciorului a impus legarea picioarelor la toate femeile, iar in tarile in care fetele nu sunt lasate sa se duca la scoala sau la munca si sunt obligate sa se marite devreme si sa faca cat mai multi copii mamele, rudele de sex feminin si alte femei se opun cand o fata isi doreste sa se duca la scoala sa munceasca si sa fie libera.

Nu vreau sa par misogina sau antifeminista dar cat timp femeile se urasc intre ele, le fac „curve” pe altele si se sapa una pe alta statutul femeii este cel pe care il stim din toata istoria de dupa caderea matriarhatului, o istorie plina de razboaie si suferinta, caci intr-o lume a barbatilor razboiul e la ordinea zilei.

Am avut si eu o sefa care in timp ce pe baieti ii batea pe umar, ii trimitea sa-i aduca cafeaua, radea si glumea cu ei, pe fete le injura, le insulta si le punea tot felul de piedici ca sa nu poata sa-si faca treaba cum trebuie si am vazut asta si la alte companii unde era sefa o femeie. Am vazut femei care angajau numai baieti in firma lor sau daca aveau angajate le faceau zile fripte pana cand acestea paraseau locul de munca. O femei cand se duce la munca nu se loveste doar de sefii barbati care o pot hartui sexual, se loveste si de sefa care sterge cu ea pe jos si o face curva sau o acuza ca se imbraca prea provocator cand un barbat o hartuieste. Daca in cadrul unei companii femeile sunt discriminate de alte femei in timp ce barbatii le hartuiesc sexual cum sa ne asteptam sa avem cu adevarat egalitate intre femei si barbati pe piata muncii?

Ceea ce vreau sa intelegeti fetelor este ca cheia egalitatii de gen este la voi, in felul in care vedeti voi femeile si in felul in care va relationati cu ele iar daca voi nu respectati alte femei nu va asteptati sa va respecte barbatii.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s