Psyche si Eros, seducatorul fara chip

In mitologia greaca Psyche, zeita sufletului, o tanara de o frumusete care o eclipsa si pe Afrodita, s-a nascut muritoare dar a primit nemurirea de la Cupidon

Venerata de localnici care o considerau mai frumoasa decat Afrodita, printesa Psyche a provocat gelozia zeitei care dorind sa o pedepseasca l-a trimis pe Eros sa-si foloseasca sagetile ca sa o faca pe tanara sa se indragosteasca de un monstru dar Eros s-a intepat singur si s-a indragostit de Psyche.

Cele doua surori ale printesei Psyche s-au casatorit dar aceasta desi era admirata de barbati nu era ceruta in casatorie. Dupa ce a consultat oracolul din Delphi si a aflat de la Apollo ca aceasta ar urma sa se casatoreasca cu un monstru, tatal fetei a dus-o pe aceasta pe o stanca inalta. Psyche a incercat sa se arunce de pe acea stanca dar a fost salvata de zeul Zephyrus si dusa la palatul lui Eros. Pentru a ramane acolo Psyche trebuia sa nu vada niciodata chipul sotului ei si sa nu stie ca acesta este Eros. Psyche era indragostita de o fiinta enigmatica, fara forma si fara chip, ca in desenele mele inspirate de aceasta legenda si ca in poeziile scrise de diverse fete unde partenerul nu este descris si nici macar nu reiese din versuri ca ar fi barbat fiind o fiinta nedefinita, fara forma, fara culoare, fara chip si fara gen. Mereu m-am intrebat de ce multe fete in loc sa viseze la un „Fat Frumos” chipes si hipermasculin cum s-ar crede viseaza la ceva nedefinit care ar putea arata oricum si ar putea fi si o alta femeie. Ar fi posibil ca multe femei sa nu fie programate genetic sa se simta atrase doar de barbati dar societatea le impinge in directia asta. Casatoria monogama a fost inventata de societate, nu de natura, starea naturala spre care tind multi oameni fiind cea de poligamie, scopul fiind acela de a nu ramane barbati singuri si frustrati care se pot transforma in elemente rebele distructive si autodistructive, periculoase pentru societate (cand au neveste isi varsa ce e mai rau in ei pe acestea, femeia devenind un fel de paratrasnet pentru agresivitatea lor). Haremul cu mai multe femei in care femeia este indragostita atat de barbat cat si de alte femei din grup este mai aproape de forma naturala si din acest motiv multe femei sunt de fapt bisexuale.

Am facut si eu un desen despre fiinta care poate fi orice de care se indragostesc unele fete, desen despre care am mai scris intr-o postare anterioara. Desenul ar putea fi si o reprezentare a zeitei Psyche alaturi de Erosul pe care nu putea sa-l vada si poate fi vazut doar pe Onlyfans

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s