Aripi de dinozaur – Primul zbor din evolutie

Acum cateva zile am realizat o pictura despre prima intentie de zbor din evolutie, un dinozaur cu pene, stramos al pasarilor ridicand membrele superioare spre cer in timp ce canta.

Inainte de zbor au fost penele care acopereau membrele anterioare si cozile dinozaurilor din care au evoluat pasarile. Dupa cum stim ontogenia repeta filogenia, iar dinozaurii aveau un penaj asemanator cu cel al puilor de pasare care au pene doar pe aripi si pe coada, urmand ca apoi sa apara si o linie de pene pe spate, cum s-a intamplat si in evolutie. Penele stramosilor pasarilor aveau un rol decorativ, aceste animale siind mult prea mari si prea grele pentru a zbura. Penele si aripile au aparut inaintea zborului, contrar teoriei conform careia functia face organul.

Pictura de mai sus este despre dorinta de a zbura, despre prima intentie de zbor, inainte ca zborul sa fie posibil.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Un gând despre „Aripi de dinozaur – Primul zbor din evolutie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s