Am citit multe poezii scrise de fete si desi erau poezii dragoste dragostea nu avea nici forma nici culoare, nici chip si nici gen in acele versuri. Desi fetele aveau iubiti si au fost mereu doar cu baieti din versurile lor nu reiesea ca ar fi vorba de un o persoana de sex masculin, lipsind portretul fizic al fiintei iubite. In timp ce Eminescu descria chipul iubitei cu parul balai astel incat o puteam vedea cu ochii minti dupa ce citeam poezia si alti poeti descriau in versurile lor iubite inalte si gratioase blonde sau cu parul lung si negru, cu ochii albastrii careul senin sau negrii ca noaptea (izvorul noptii), in poezia acelor fete nu este descris un barbat inalt brunet, musculos sau cu alte caracteristici fizice, nici macar nu e descris un barbat, fiinta iubita putand fi orice, chiar si o alta fata sau o persoana androgina, transgender sau nonbinary.
Cu ani in urma una dintre prietenele mele imi zicea ca ea cand scrie poezia de dragoste nu se gandeste la un fat frumos sau la un anumit gen de barbat, se gandeste doar la trairea respectiva si la relatie.
La fel ca si in poezie, imaginea partenerului lipseste si din desenele si picturile multor artiste. Nudurile de barbati nu prea sunt pictate de femei asa cum sunt pictate nudurile feminine de barbati, ba chiar multe pictorite picteaza tot nuduri de femei. Eu personal nu am cunoscut niciodata o pictorita care picteaza nuduri de barbati.
Imaginea lipsita de gen si de chip, omniprezenta in poezia si in arta feminina, a fiintei iubite a fost sursa de inspiratie a unui desen prin care am incercat sa redau ceea ce descriu ele, o femeie dornica de iubire, alaturi de o fiinta fara sex si fara chip ce apare precum o umbra in noapte, o imagine neclara, scufundata in intuneric, ceata si mister, nimeni nu stie cine e ce varsta are si daca este femeie sau barbat. Desenul e prea deocheat pentru acest blog si poate fi vazut doar pe OnlyFans
Ramane intrebarea: Oare ce le impiedica pe aceste fete sa se indragosteasca de o alta fata atata timp cat in versurile lor subiectul iubirii nu este descris ca fiind de gen masculin? Oare exista un numar mult mai mare de femeie bisexuale/pansexuale bine ascunse in majoritatea heterosexuala?
Bună Corina!
Un text foarte bine scris, care ridica o întrebare valida. Personal, ca femeie intr-o relație heterosexuala, am ales sa nu ma identific cu terminologia New Age, deși as putea fi descrisa ca panromantic demisexual. Ambele etichete absolut necesare pentru a înțelege modul în care ma conectez, întâi emotional, indiferent de gen, ulterior intim.
Pentru a-ti oferi răspunsul meu, cred ca sunt doua valente pe care trebuie sa le privim ale iubirii: romantic și sexual. Poți forma atașament emotional fără limite, însă intimitatea este ceva ce nu tine de o singura persoana. Pentru a forma acea conexiune intima trebuie sa existe deschiderea părților implicate. Cred ca ne este prea frica sa ne aventuram in acest univers al intimității, necunoscut pentru majoritatea heterosexuala. Motiv pentru care fac parte dintre acele femei care se „ascund” în aceasta majoritate.
Pentru asta admir cu tot sufletul tăria multor persoane din comunitatea LGBTQ+. Cred sincer ca aceasta mișcare a contribuit enorm la deschiderea inimii colectiv.