„Celulele cartilajului de sepie”, „Neuron Purkinje”, „Diviziunea celulara”, „Neurula” „Singularitate”, „Laniakea” si „Gaura neagra din centrul galaxiei noastre” sunt doar cateva dintre lurarile mele cu tematica stiintifica, din astronomie sau biologie. Am terminat facultatea de biologie si as fi putut fi profa plictisitoare de bio de care fiecare elev arde de nerabdare sa scape ca sa rupa usa si sa ajunga mai repede la minge dar am fugit mereu de invatamant ca dracu de tamaie. Prefer sa atrag tanara generatie catre stiinta intr-un mod mult mai placut, prin arta mea postata pe internet pentru ca stiu ca scoala e ultimul loc unde copilul se duce de placere si ca sa descopere pasiuni si interese noi, iar proful sau profa e ultimul om pe care acesta l-ar lua ca model. Se face stiinta in scoala dar elevul ajunge sa fuga de stiinta tocmai pentru ca ii este bagata pe gat la scoala.
Mai sus sunt doar o parte din picturile mele cu si despre galaxii, stele, planete, embrioni, neuroni si alte tipuri de celule, cromozomi sialte subiecte din lumea fascinanta a stiintei.
Nu doar eu prin creatiile mele imbin arta cu stiinta. In ultimul timp nu se mai vorbeste despre STEM (stiinta tehnologiei nginerie si matematica) ca inainte. STEMului parca ii lipsea ceva si a fost nevoie sa se stransfome in STEAM, o sfera mai larga ce include si arta alaturi de stiinta tehnologie inginerie si matematica.
Eryl Nash Jenny Jacoby Sam Hutchinson si Catherine Bruzzone au scris un ghid esential STEAM menit sa trezeasca interestul copilului pentru stiinta tehnologie inginerie arta si matematica.