Cum se transforma stiinta in arta pe placul copiilor

„Celulele cartilajului de sepie”, „Neuron Purkinje”, „Diviziunea celulara”, „Neurula” „Singularitate”, „Laniakea” si „Gaura neagra din centrul galaxiei noastre” sunt doar cateva dintre lurarile mele cu tematica stiintifica, din astronomie sau biologie. Am terminat facultatea de biologie si as fi putut fi profa plictisitoare de bio de care fiecare elev arde de nerabdare sa scape ca sa rupa usa si sa ajunga mai repede la minge dar am fugit mereu de invatamant ca dracu de tamaie. Prefer sa atrag tanara generatie catre stiinta intr-un mod mult mai placut, prin arta mea postata pe internet pentru ca stiu ca scoala e ultimul loc unde copilul se duce de placere si ca sa descopere pasiuni si interese noi, iar proful sau profa e ultimul om pe care acesta l-ar lua ca model. Se face stiinta in scoala dar elevul ajunge sa fuga de stiinta tocmai pentru ca ii este bagata pe gat la scoala.

Mai sus sunt doar o parte din picturile mele cu si despre galaxii, stele, planete, embrioni, neuroni si alte tipuri de celule, cromozomi sialte subiecte din lumea fascinanta a stiintei.

Nu doar eu prin creatiile mele imbin arta cu stiinta. In ultimul timp nu se mai vorbeste despre STEM (stiinta tehnologiei nginerie si matematica) ca inainte. STEMului parca ii lipsea ceva si a fost nevoie sa se stransfome in STEAM, o sfera mai larga ce include si arta alaturi de stiinta tehnologie inginerie si matematica.

Eryl Nash Jenny Jacoby Sam Hutchinson si Catherine Bruzzone au scris un ghid esential STEAM menit sa trezeasca interestul copilului pentru stiinta tehnologie inginerie arta si matematica.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s