Ziua albinelor

Incepand cu anul 2018, in data de 20 mai este ziua mondiala a albinelor,  cu scopul de a evidenţia importanţa albinelor pentru umanitate şi de a atrage atenţia asupra necesităţii protejării acestora, dar şi a altor polenizatoare. Inițiativa unei zile internaționale dedicate acestor insecte polenizatoare a aparținut Asociației Apicultorilor din Slovenia și a fost susținută și de federația ROMAPIS prin apelul făcut eurodeputaților români de a sprijini acest demers în anul 2016, iar in 2017 adunarea generala a ONU a stabilit ca in 20 mai va fi ziua albinelor luand in calcul faptul ca data aleasă reprezintă ziua de naştere a lui Anton Jana (20 mai 1734 – 13 sept. 1773) considerat un pionier şi un expert important al apiculturii moderne..

Albinele melifere (apis melifera) sunt cele mai importante vieţuitoare de pe pământ. Ne polenizeaza florile, ne dau hrană sănătoasă, întreţin 78% din flora autohtonă şi aduc venituri, Uniunii Europene, de peste 14 miliarde de euro, pe an, din vânzarea produselor apicole
In Europa, Romania ocupa locul 2 dupa Spania la numarul de familii de albine, numar care a crescut cu apoape un milion in ultimii 10 ani in timp ce la nivel mondial populatia de albine este in scadere.

Floare galbena si albina, pictura

Cu aceasta ocazie am facut dou desene reprezentand o albina polenizand o floare si am repostat o veche pictura despre o albina pe o floare a soarelui, iar mai jos sunt cateva fotografii si filmulete cu albine pe care le-am facut folosind doar telefonul mobile deoarece inca nu am reusit sa strang banii necesari pentru a achizitiona un DSLR.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s