Sinapse sau Conectare, picturi fluorescente pentru ziua mondiala a sclerozei multiple, 30 mai

Azi, 30 mai este ziua mondiala a sclerozei multiple si pentru a marca acest moment, folosind culori fluorescente, am realizat o mica serie de lucrari despre conexiunile care se stabilesc intre neuroni prin intermediul sinapselor si nu in ultimul rand despre scleroza multipla.

Se spune despre scleroza multipla ca ar fi o boala autoimuna dar in realitate se pare ca ar fi cauzata de un virus sau mai multe tipuri de virus, intre care virusul Epstein-Barr (cel care provoaca mononucleoza sau boala sarutului), virusul choriomeningitei limfocitare si mai multe tipuri de virus herpetic. In urma unor cercetari din 1990 s-a descoperit ca o tulpina a virusului herpetic 6 HHV6 ar putea declansa o reactie autoimuna de tipul celei intalnite in scleroza multipla.

Eu am cunoscut o persoana care a luat o viroza care a inceput ca o raceala dupa care a inceput sa aiba tulburari neurologice si a fost diagnosticata cu scleroza multipla. Sora ei nu a facut boala. Este posibil sa fie anumite tipuri de virus care provoaca scleroza multipla doar la genotipurile vulnerabile in timp ce restul persoanelor infectate se scapa de virus sau raman doar purtatori.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s