Forta distructiva a raului

Am facut aceste creatii in decembrie anul trecut. Pictura si grafica de mai sus transpun in imagini gandurile negre care ma bantuiau atunci, ganduri legate de boala si de o forta inimaginabila a raului destructurand lumea, gandurile legate de ceva rau care se intinde ca o molima, ca un cancer, distrugand armonia lumii in care a aparut, destructurand o constructie bine organizata, rupand un echilibru. Gandurile acelea erau insotite de o anxietate fara margini, de un puternic sentiment de frica si neputinta in fata bolii si a mortii si de cate ori inceram sa ma gandesc la altceva reveneau in mintea mea si mai si visam cadavre si crematorii in timp ce oamenii din jurul meu visau pantofi pe masa, moartea cu coasa, carne, sange, cadavre disecate si morminte.

Atunci am desenat si portretul de fumator cu plamanii sufocati de o materie neagra, asemanatoare cu cea din creatiile din seria „Forta distructiva a raului”. Initial am vrut sa desenz doar plamanii cu materia neagra scurgandu-se prin caile respiratorii pana in alveole, blocand respiratia, dar m-am gandit sa asociez imaginea cu fumatul si cancerul pulmonar.

Atunci nu stiam de unde veneau asemenea ganduri asa cum nu stiam de ce visem toti atat de urat. Acum ma intreb daca ar fi putut fi vorba de o presimtire rea, de o premonitie, de o informatie din viitor pe care subconstientul o accesa dar partea rationala a creierului nu o putea procesa.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s