Scriitorul Paul Goma a murit rapus de coronavirus

Pe 20 noiembrie 2016, la targul de carte Gaudeamus de la Romexpo , a fost lansat romanul Justa al lui Paul Goma. Pe coperta romanului se gaseste lucrarea mea „Introspectie”, o pictura in ulei pe panza despre misterele mintii umane si lumina interioara a cunoasterii.

Acum, din pacate, Paul Goma a murit din cauza infectiei cu COVID-19, fiind una din nenumaratele victime ale razboiului hibrid care ne afecteaza pe toti in aceasta perioada, razboi biologic, razboi economic, razboi mediatic.

Paul Goma era internat din 18 martie la spitalul La Pitié Salpêtrière, iar in noaptea de 24 spre 25 martie 2020 a plecat dintre noi.

Si acum imi aduc aminte de acea lansare de carte din acele vremuri bune, cand era pace mondiala si ne puteam bucura de viata fara frica ca ne putem imbolnavi sau putem imbolnavi oamenii din jurul nostru. Si acum imi e dor de acele evenimente, de optimismul acelor timpuri, fara razboie facute prin metode conventionale si neconventionale, fara epidemii, fara suferinta.

Regret profund pierderea unui scriitor de valoare si voi pastra mereu ca amintire cartea Justa pe care am primit-o acum 4 ani.

Regret amarnic si ma doare faptul ca lumea nu mai e ca atunci. Daca stau sa ma gandesc bine atunci a fost inceputul schimbarii in rau dar acum suntem loviti din plin, Europa fiind lovita dur din toate partile de toate valurile de criza, intai criza economica, apoi criza migratiei, iar acum criza coronavirusului din Wuhan (oras unde exista 2 laboratoare unde sunt tinute tulpini de SARS ebola si alti virusi pericuosi) Aceasta arma redutabila numita covid-19 ne distruge viata sociala si economia, lovindu-ne unde ne doare mai tare, ne provoaca suferinta si pe unii dintre noi ii ucide

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

4 gânduri despre „Scriitorul Paul Goma a murit rapus de coronavirus

      1. Eu trebuie sa lucrez de acasa, deci mai greu, tot nu am timp sa pictez si ma afecteaza ca aduc in casa problemele de la munca. Ma afecteaza psihologic ca nu pot sa ies, well ma rog sa se termine mizeria asta.
        Presupun ca nu ai cum sa lucrezi de acasa ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s