Sappho alaturi de o fata din thaisosul pe care il conducea

Sappho si una dintre ucenicele sale, pictura

Prin aceasta pictura am surprins imaginea poetei Sappho din Grecia antica alaturi de lira sa magica si de una dintre fetele din thaisosul pe care il conducea, in timpul unui ritual de feminitate inchinat Afroditei. Sappho priveste luna, stelele si spledoarea naturii ce infloreste si o inspira sa cante pe versurile unei poezii de dragoste in timp ce fata fermecata de glasul divin al poetei o invaluie cu afectiunea ei.

In epoca in care a trait poeta Sappho tinerele fecioare faceau parte din thaisosuri (un fel de scoli de fete sau cluburi de arta poezie etc) unde erau initiate de catre alte femei in tainele frumusetii ale artei (muzica dans, poezie) si ale feminitatii. Ele paraseau aceste societati feminine pentru a se casatori Casa muzelor, thaisosul condus de poeta Sappho este cel mai cunoscut in ziua de azi dar au existat si alte poete care au condus asemenea grupuri, cum ar fi Andromeda sau Korinna din Tanagra (de la care provine si numele meu)

Nu se poate stii cu exactitate daca poeta Sappho a fost lesbiana in sensul actual al cuvandtului sau bisexuala dar poeziile ei sunt incarcate de dor si sentimente de iubire fata de Atthis, Gongyla, Mnasidika si alte tinere fete.

Puteti citi poeziile scrise de Sappho in aceasta carte

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s