Frida Kahlo – Cele doua Fride sau dorinta ascunsa a unei pictorite bisexuale

Lucrarea de mai sus „Cele doua Fride”, semnata Frida Kahlo surprinde o dorinta ascunsa a pictoritei, dorinta de a iubi o femeie identica cu ea, dorinta pe care o simt si eu. Despre bisexualitatea Fridei am mai scris cand am postat desenul despre Frida Kahlo si Josephine Baker, una dintre iubitele artistei.

Frida Kahlo si Josephine Baker, desen in creion

S-a scris foarte mult despre viata excentricei pictorite, despre suferinta prin care a trecut si despre iubirile ei. Am gasit si o carte in limba romana despre viata Fridei. Sunt curioasa daca in aceasta carte se vorbeste si despre iubitele Fridei. Sunt curioasa daca autorii acestei carti macar se apropie de subiectul bisexualitaii pictoritei sau in evita cu o falsa pudoare. Nu am citit cartea dar sunt foarte curioasa in ceea ce priveste viziunea romanilor in ceea ce priveste gandurile sentimentele, viata si opera pictoritei Frida Kahlo.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s