Priviri sau o lucrare despre nevoia de atentie, o problema a lumii contemporane

Ne dorim sa fim priviti de cat mai multe perechi de ochi, ca in aceasta pictura pe care am facut-o ieri, ne dorim sa fim mereu in centrul atentiei, iar in ziua de azi social media ne da iluzia ca putem iesi din anonimat dar in acelasi timp ne instraineaza si mai rau unii de ceilalti.

Pierdem ore intregi din viata noastra postand pe facebook instagram sau alte situri de social networking si abia reusim sa avem cateva vizualizari dar nu renuntam sperand ca intr-o zi postarile nostre vor ajunge in centrul opiniei publice. Social media e ca un calut de lemn care se misca, ne da senzatia ca ar putea sa ne duca departe dar in realitate nu ne duce nicaieri, e ca o cursa a sobolanului fara sfarsit care ne face si mai mult sa cersim atentie si ne duce la disperare. E un efort in zadar. Ne pierdem timpul, consumam curent, contribuim la poluarea electromagnetica a mediului ne uzam telefoanele care mai devreme sau mai tarziu cedeaza daca le frecam non stop si cumparam mereu altele nu mai suntem atenti la ce e in jurul nostru pentru ca stam tot timpul cu ochii in telefon si pentru ce? Ca sa primim cateva amarate de likeuri? Au fost atatia tineri care au ajuns la gesturi disperate din cauza asta, au murit pentru un selfie facut pe tren, s-au sinucis in direct sau au facut alte gesturi nebunesti, cazand victime ale fenomenului social media. Suntem sa in stare sa facem orice pentru un urmaritor sau un like in plus. La asta contribuie si presa care ne prezinta bloggeri vloggeri si instagrameri care castiga bani frumsi din postari pe bloguri youtube instagram etc si chiar si eu sunt intrebata „Daca ai bloguri de ce te mai duci la munca? Nu ai destui bani din blogging si vlogging?”. Toti pustanii care nu vor sa se trezeasca in fiecare zi de dimineata si sa se duca la munca au ajuns sa creada ca pot face bani repede si usor doar daca posteaza filmulete pe youtube si poze pe instagram sau daca au un blog.

Ceea ce nu ne spune presa este ca multe dintre aceste persoane sunt DEJA cunoscute, deja sunt vedete si din acest motiv sunt atat de cautate si urmarite, nu au ajuns vedete pe facebook instagram sau youtube. Facebookul si multe alte situri functioneaza in asa fel incat doar cei care deja sunt cunoscuti sa fie gasiti. Pe facebook exista posibilitatea de a cauta persoane doar dupa nume si prenume adica doar persoane pe care deja le cunoastem,, nu si dupa locatie, dupa preocupari, dupa cuvinte cheie, dupa varsta sau alte criterii, iar atunci cand incercam sa cautam postari nu apar toate postarile care includ cuvintele pe care le cautam noi, multe sunt ascunse, iar primele rezultate sunt postarile celor pe care deja ii avem la prieteni. Nu e nici macar ca pe vremea cand intrat oti pe hi5 si aveam o pagina unde puteam vedea toate conturile din Bucuresti sau alt oras. Desi este numit site de socializare facebookul nu ne ajuta nici sa cunoastem oameni noi nici sa fim descoperiti si sa ajungem cunoscuti, iar cine crede asta cade intr-o mare capcana.

Pentru cei care cred ma imi curg banii in conturi fara sa fac mare lucru, doar pentru ca am bloguri si canal de youtube am facut un print screen cu ceea ce castig eu din asta.

Tin sa subliniez ca cei 73 $ s-au strans in mai mult de 10 ani.

Nu va mai faceti iluzii si duceti-va la munca daca vreti bani. Un om obisnuit nu poate castiga din youtube bloguri etc mai mult de cativa dolari pe an si mai multi bani se fac din maturat strazile decat din asa ceva, asta bineinteles daca nu te Cheama Inna Amiley, Antonia, Kim Kardashian sau Rihanna.

Siturile de social media sunt construite in asa fel incat continuturile, chiar daca teoretic sunt publice, sa ramana ascunse pana cand utilizatorul care le-a postat PLATESTE pentru promovarea lor, deci ele inghit bani, nici vorba sa produca. O postare nepromovata contra cost este vazuta de maxim 20% dintre prieteni, iar in cazul paginilor de facebook numarul e si mai mic. Asa a crescut facebookul si a ecplipsat yahoo 360, MySpace, Hi5, Netlog si alte situri care pe vremea aia aduceau mult mai mult trafic pe conturile utilizatorilor pentru ca aveau motoare de cautare avansata a profilelor.

Facebookul s-a impus nu pentru ca era cel mai bun site de socializare (mai repede si mai usor iti faceai prieteni pe hi5) si pentru ca a reusit sa convinga oamenii sa verse bani in conturile lui Zuckerberg sperand ca asa isi vor creste afacerile si de cand s-a impus facebookul nu mai e ca pe vremea cand daca faceai un site oamenii dadeau de el in cautarile de pe google si alte motoare de cautare si puteai sa ai si milioane de vizualizari. Acum indiferen ce postezi ai putin vizualizari nu pentru ca oamenilor nu le place ceea ce postezi ci pentru ca pur si simplu nu ajung la postarea ta. Facebookul instagramul si alte situri de genul asta ne mananca timpul, nervii si cateodata si banii. Aceste situri au distrus tot restul internetului, internetul liber, siturile independente, construite de la 0 in HTML, PHP, JAVA, CSS etc, captand toata atentia asupra lor, dezavatand oameni sa caute, sa navigheze din site in site, sa exploreze, sa descopere lucruri noi.

Mi-e dor de vremurile cand nu exista nici facebook nici instagram , nici youtube, si era nevoie de cunostiinte solide de HTML si SEO pentru a pune ceva pe internet si odata construit publicat si indexat de motoarele de cautare un site nu se mai oprea din a srange vizualizari.

Eu am avut situri cazute pentru ca situl depasise traficul permis de platforma care il gazduia. Am patit asta pe yahoo geocities pe vremea cand aveam situri pe yahoo geocities.

Ce dor imi e de vremurile alea cand internetul nu era atat de sufocat de continut care zace fara sa fie vazut, de triliarde si triliarde de texte, imagini si filmulete atat de multe incat ne-ar trebui mii de ani doar sa trecem fugitiv peste toate si cand nu le luptam intre noi pentru un pic de atentie.

Acum nu mi-am mai incarcat cartela telefonului mobil de nici eu nu mai tin minte cand si nici nu am de gand sa o fac, m-am saturat sa tot pierd timpul si sa-mi uzez si telefonul pe un intenet care nu ma ajuta de fapt cu nimic si daca ar fi si la noi ca in alte tari cineva care sa ma plateasca sa stau cateva luni fara telefon si fara internet m-as oferi prima.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s