Bataia e rupta din rai

Da, ca orice credincios cu frica de Dumnezeu sunt de acord ca bataia e rupta din rai.

Cata dreptate are taranul roman ca zice ca bataia e rupta din rai si nu din iad. Cata intelepciune in vorbele astea nascute din gura unui pitecantrop cu mai putine clase decat trenul care vine acasa beat si isi bate nevasta asa cum o batea si Ion din romanul lui Rebreanu.

Ion, desen in creion inspirat din eomanul lui Liviu Rebreanu

Dar oare de ce?

Pentru ca bataia facea nota discordanta de la tot ce insemna raiul si nu avea ce cauta acolo si Dumnezeu cel mare si bun ca Pontus Euxinus, in marea lui iubire invizibila si fara manifestari palpabile fata de robii lui a aruncat-o pe pamant, asa cum si noi aruncam gunoiul la ghena, la viermi si la sobolani (un Dumnezeu care ar face asa ceva, sa rupa bataia din rai si sa o dea la oameni, ar arata prin asta ca iubeste oamenii la fel de mult cat iubim noi sobolanii, gandacii, mustele si viermii), a rupt-o din rai asa cum este amputat un membru necrozat plin de bacterii si de viermi sau cum este scoasa o tumora canceroasa din organism si a aruncat-o ca pe o masea stricata pentru ca … nu avea ce cauta in rai, strica toata armonia raiului, era ca o infectie sau ca un cancer care trebuie eliminat cat mai repede si aruncat la viermii de pe pamant. Raiul nu mai era rai daca ramanea bataia acolo, devena doar o copie jalnica a iadului.

Asa ca morala e Nu fii ca Ion

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s