Incinerare

Doua lucruri revoltatoare m-au inspirat sa pictez lucrarea de mai sus pe care am numit-o simplu „Incinerare”, Mirosul de fum si compusi pe baza de sulf de la incineratorul Stericycle de la Rudeni care nu ma lasa sa dorm si incinerarea Zinei Dumitrescu. Lucrarea prezinta o imagine apocaliptica dintr-un viitor sumbru, o lume lipsita de viata, in care florile au fost inlocuite de munti de gunoaie, copacii de incineratoare, aerul curat de fum si cimitirele de crematorii in care oamenii sunt arsi asa cum sunt arse si gunoaiele, fara pic de respect. Lucrararea este focalizata pe 2 planuri, interiorul crematoriului, cu un cuptor in care arde un om, si peisajul dezolnat, lipsit de vegetatie si dominat de incineratoare de deseuri, munti de gunoi, foc si fum de afara, vazut prin fereastra in fata careia troneaza masca de gaze indispensabila intr-o lume atat de poluata.

De ce am pictat asta?

Am vrut sa transmit un mesaj si sa trag un semnal de alarma. Si sper ca mesajul poate fi receptionat si prin simpla privire a lucrarii.

Ne asteapta un viitor sumbru daca in continuare este promovata in mod agresiv incinerarea, atat incinerarea deseurilor cat si incinerarea mortilor. Poate aveti impresia ca le amestec dar o fac pentru ca au fost numeroase scandaluri in SUA legate de faptul ca in incinertoarele Stericycle, printre diverse deseuri medicale sunt arsi si …embrioni umani, erau arsi acolo in loc sa fie inmormantati.

Stericycle ne gazeaza zilnic cu diversi produsi toxici de ardere dar asta e doar inceputul

Polure produsa de Stericyle. Fumul se vede de pe malul Lacului Morii

Conform planurilor primariei Bucurestiul va fi inconjurat de incinertoare unde vor fi arse 235.130 de tone de gunoi pe an

Cand vor functiona acele incinertoare aerul va deveni irespirabil, poluarea de la Iridex si Stericycle fiind o nimica toata pe langa ce va fi atunci. Nici nu vreau sa ma gandesc cat de rau va fi. Probabil ca vor cadea oamenii secerati pe strada. Si asa groapa de gunoi si instalatiile de la Rudeni polueaza toata zona de vest a Bucurestiului atat de rau incat sunt zone unde oamenii fac boli ale sistemului respirator din cauza aerului pe care il respira. In Militari Residence e plin de copii bolnavi. Cartierele Bucurestii Noi Crangasi Militari si Drumul Taberei sunt poluate cu fum praf, compusi pe baza de sulf si alte substante toxice. Sunt nopti cand se si vede fumul in aer si mirosul e insuportabil.

E trist ca in loc sa reciclam ardem deseurile poluand primul element vital al lumii in care traim, aerul si e revoltator ca se incearca impunerea la nivel european a acestor tehnologii poluante. Decat sa fie arse ar fi mai bine daca aceste deseuri ar fi ingropate si s-ar turna ciment peste ele, astfel incat ele sa ramana blocate intr-un strat de cimente peste care ar putea veni un strat de pamant sau inca un strat de ciment si tot asa pana s-ar contrui un munte artificial.

In ceea ce priveste incinerarea mortilor aceasta arata o mare lipsa de respect fata de fiinta umana si o dorinta de a ucide de tot un mort, de a distruge absolut tot ce a fost omul acela, chiar si spiritul acelui om, de a sterge trecutul, de a nu lasa acel om sa existe nici macar sub forma unui schelet care ocupa si el 2m de pamant dintr-un cimitir. Principala motivatie a cremationistilor este criza spatiilor si nevoia de a pastra tereneul pentru agricultura sau pentru constructii si culmea, dorinta de proteja mediul, ceea ce e o minciuna sfruntata atata timp cat un crematoriu polueaza aerul. Daca mergem pe acelasi rationament inseamnca daca va veni o criza alimentara va trebui sa devenim toti canibali si sa facem fripturi si carnati din rudele moarte asa cum in ziua de azi se fac diamante din oamenii morti dupa ce acestia sunt incinerati. Din pacate incinerarea mortilor a devenit tot mai populara, mai ales in randul tinerilor, acestia pierzandu-si acel simt care ii face sa simt o frica groaznica pana la cel profund nivel si o mare repulsie fata de acest proces, aceasi repulsie pe care un om sanatos la cap o simte cand vede un act de canibalism. In mare masura acesti tineri sunt manipulati de altii, de filmele in care personajele sunt arse si cenusa e aruncata in mare, de vedetele care ajung sa fie arse si de media care mereu prezinta crematiunea intr-o lumina pozitiva. Unii dintre ei sunt atat de naivi incat daca le-ar zice cineva ca e bine sa-ti mananci rudele moarte asta ar si face. Suntem o generatie pierduta si nici nu stim asta. Sunt tari cica civilizate unde, spre deosebire de cei din generatiile anterioare care de bine de rau aveau aproape toti dreptul la o un lo de munca si un spatiu locativ, cei care sunt timeri acum sunt sortiti sa traiasca toata viata pe datorii, se imprumuta la banci ca sa faca facultatea si in cel mai bun caz muncesc ca sclavii ani de zile ca sa plateasca datoria facuta, in cel mai bun caz pentru ca multi dintre ei nu reusesc sa gaseasca locuri de munca si raman inglodati indatorii, nu au cum sa-si faca o casa si sa aiba ceva al lor (daca au avut nesansa sa nu aiba parinti si sa nu mosteneasca nimic chiar ajung sa moara pe strazi fara speranta ca s-ar putea ridica vreodata) sau iar se imprumuta pe zeci de ani ca sa nu traisca toata viata in casa parintilor, multi dintre ei pierd locul de munca si pierd casa si totul, multi nu vor avea o pensie vor murii ca cu zile cainii pentru ca nu vor avea banii de servicii medicale (si alea costa) si dupa ce vor muri nu vor avea dreptul de a exista nici macar ca morti in cimitire pentru ca nici macar de un loc de veci nu vor avea bani, si ca morti vor fi agresati, vor fi arsi fara mila pentru a fi indepartati de tot. Generatia noastra nu are nici dreptul de a trai in case decente si cu locuri de munca si servicii de sanatate accesibile si nici morti nu o sa avem dreptul la existenta. Lumea se indreapta spre catastrofa dar noi nu constientizam.

Noi oamenii avem tendinta sa fim cea mai distructiva si autodistructiva specie de pe planeta. In timp ce alte animale au o frica de foc intiparita adanc la nivel mental, o frica instinctuala de foc, unii dintre noi prefera focul si fumul. Aceasta preferinta bizara pentru foc duce la diverse comportamente distructive si autodistrucive cum ar fi fumatul si dorinta de a distruge prin foc lucrurile nedorite si nu intamplator religiile au asociat-o cu iadul si cu demonii. „Ingerii cazuti” din iad ar putea fi niste oameni care si pe vremea cand a fost scrisa biblia obisnuiau sa arda diverse deseuri amestecate cu cadavre si chiar si oameni vii, copii si tineri, descendeti ai unor regi, intr-un loc numit Gheena.

Unii dintre noi s-au indepartat de natura si prefera focul si fumul, fumul de tigara, fuml de gunoaie arse si dupa moarte focul crematoriului.

In timp ce anumite texte sacre subliniaza ca focul ar trebui sa folosit doar de creator ca pedeapsa si noi oamenii nu ar trebui sa ardem nimic din ce este sau a fost viu, nici macar animalele sau plantele, noi cei din ziua de azi folosim tot mai mult focul in scop distructiv.

Toate popoarele care au facut asta au disparut din istorie. Pe teritoriul tarii noastre au fost popoare care isi ardeau mortii odata cu casele in care au locuit si nu au lasat nimic in urma lor. Dacii isi ardeau mortii si cetatile cu putin timp inainte de razboaiele daco-romane si nu a ramas aproape nimic din cultura si civilizatia lor. Celtii galii si trburile germanice obisnuiau sa-si arda mortii si tot ce a tinut de cultura lor s-a pierdut in negura istoriei. Imperiul roman a intrat in perioada de declin la scurt timp dupa ce s-a raspandit obiceiul incinerarii mortilor

Daca continuam asa ne paste o mare catastrofa in viitor.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s