Flori de moringa

Flori de moringa, pictura in acrilic

Moringa oleifera ( copacul-hrean, copacul-copan sau copacul kelor ) este un arbore care apartine familiei Moringacea si creste in Africa si anumite zone din Asia, cum ar fi India. Planta bogata in antoxidanti, fier si vitamina C este utilizata pentru proprietatile sale nutritive si curative, fiind utilizate toate partile sale. Frunzele sunt o sursă excelentă de proteine, vitamine şi minerale, fiind bogate in vitamina B6, vitamina C, vitamina B2 si vitamina A, in timp ce pastaile au un continut si mai ridicat de vitamina C si zinc

Ceaiul de moringa este bogat in vitamina C si fier, are proprietati antiseptice, mentine un nevel scazut al tensiunii arteriale si al colesterolului, si protejeaza ficatul.

Moringa se foloseste si in industria cosmetica si de parfumerie, facand pielea mai fina si mai elastica.

Mai sus este pictura mea reprezentand florile alba ale acestui arbore

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Un gând despre „Flori de moringa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s