Flori de paciulie

Ieri am dat forma si culoare unei picturi despre patchouli, o superba planta exotica cu flori albe , roz sau mov care este cultivata pentru aroma senzuala a uleiului extras din frunze, aroma considerata afrodisiaca inca de pe vremea vechilor indieni si utilizata in parfumerie si indistria cosmetica incepand cu anii 60 cand era „parfumul hippie”

Patchouli sau Pogostemon cablin este o planta perena din familia Lamiaceae care creste sub forma de tufis poate ajunge la inaltimea de 75 cm. Florile mici si delicate, dispuse in inflorescente de tip racem, pot avea diverse culori ce veriaza de la alb pana la roz sau violet.

Planta originara din sudul Asiei a fost cultivata de mii de ani in India pentru a fi utilizata in diverse ritualuri. Indienii numeau aceasta planta „puchaput” si o asociau cu senzualitatea, planta avand proprietati afrodisiace. Frunzele erau folosite si pentru a indeparta moliile si alte insecte daunatoare. Acestea erau puse intre saluri pentru a tine insectele departe de material.

Uleiul esential extras din frunzele de patchouli este utilizat in aromoterapie, in parfumerie si industria cosmetica pentru aroma sa seducatoare si relaxanta. Parfumurile pe baza de patcouli au devenit foarte populare in anii 60, cand uleiul esential extras din partile aeriene ale plantei era numit „parfumul hippie” pentru ca era utilizat de hippie pentru a masca mirosul de marijuana.

Mirosul divin al unei creme pe baza de patchouli m-a inspirat sa fac pictura de mai sus.

Este doar una din seria mea de picturi cu teme florale la care lucrez in aceasta perioada. Din aceasta serie nu lipsesc nici vanilia, nici lavanda, nici macul, nici alte flori care deocamdata sunt surpriza

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s