Fantoma iubitei mele

Iubita mea, o fantoma pieduta in iarna trecutului meu, o naluca, o umbra a unui vis. Oare am am fost indragostita de ea, cea reala, sau de imaginea din mintea mea? Am facut ieri pictura de ai sus . Pictura este inspirata atat din viata mea cat si din versurile lui Tudor Arghezi.

Poezia de ma jos a fost unul dintre subiectele examenului de bacalaureat din 2006, pe care persoana pe care am cunoscut-o nu a fost in stare sa-l promoveze. Cum sa nu iei BACul la romana? Doar daca nu dai doi bani pe ceea ce au gandit si au pus pe hartie altii inaintea ta, nu pui mana pe o carte (in afara de cartile de joc) si esti refractar la cultura poti pica la romana, pentru ca pur si simplu NU VREI sa stii de nimic.

Eu cand eram in liceu abia asteptam ora de romana. Era un moment de relaxare dupa atatea probleme grele de matematica fizica etc si chiar si acum imi amintesc de poezia Din valurile vremii a lui Mihai Eminescu si de Enigma Otiliei, subiectele mele de la bacalaureat.

Iubitei mele

de Tudor Arghezi

Printre copacii morti de vremi 
Pe stratul frunzelor cazute, 
Peste cararile pierdute, 
M-ai tot chemat si ma tot chemi. 
Dar azi, cind dorul ma usuca, 
Sunt osindit numai sa pling, 
Nu pot la piept sa te mai string 
Fiind iubire-ai fost naluca.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s