Cianobacterii in diviziune celulara

cyanobacteria-dividing-cells-oil-on-canvas-painting-diviziune-celulara-la-alge-albastre-pictura-ulei-pe-panza

Cianobacteriile sau algele albastre au fost primele organisme fotosintetizante de pe planeta noastra. Acum 3,4 miliarde de ani aceste alga albastre procariote au schimbat lumea in care traim transformand atmosfera primara, anoxica in atmosfera oxidica fara de care nu am putea supravietui. Atmosfera straveche a planetei noastre era bogata in hidrogen sulfurat metan si CO2, lipsind oxigenul.

Ieri am simtit nevoia sa pictez doua celule fiice rezultate in urma diviziunii unei alge albastre. Lucrarea va face parte din expozitia Origini organizata de Tablouri De Vis la Palatul Parlamentului.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s