Galeria mireselor nefericite

In ziua de azi tindem sa vedem casatoria ca pe cel mai fericit eveniment din viata unei femei dar in trecut nu era deloc asa. Au fost perioade in istorie cand casatoriile erau aranjate si mai ales tinerele fete e erau obligate sa se marite cu barbati pe caee nu-i iubeau. Multe s-au sinucis preferand moartea in locul unei vieti de chin alaturi de un barbat pentru care nu puteau simti nimic. Unele dintre ele aveau iubiti pe care erau obligate sa-i lase in urma, cum este si cazul Julietei din Romeo si Julieta, altele isi doreau sa fie independente sau pur si simplu nu se puteau indragosti de un barbat.

Miresele de la cascada Valul Miresei si grota de sare de la Slanic Prahova sunt doar doua cazuri ramase in istoria nescrisa dar cine stie cate or mai fi fost. Oare cate fete au plans in ziua „cea mare” a nuntii lor, cate au vrut sa moara fiind puse in fata cu o situatie fara iesire, si anume o viata intreaga alaturi de acel barbat pe care nu-l puteau iubi si cate s-au sinucis?

Am facut sie eu o serie de desene si picturi despre aceste drame, despre aceste fete si durerea enorma din sufletul lor si azi, de ziua iubirii m-am gandit sa lemrepostez vorbind si despre suferinta celor carora le-a fost interzisa iubirea.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s