Epava din Costinesti

Epava din Costinesti si rasaritul de soare pictura
Epava din Costinesti in lumina rasaritului de soare, pictura

Acum cateva zile am creat aceasta pictura in acrilice pe panza fiind inspirata de epava din Costinesti pe care am vazut-o in aceasta vara.

Naufragiul navei Evangelia din 15 octombrie 1968 a fost in realitate un act premeditat care a avut ca scop obtinerea unor prime de asigurare. Esuarea intenționata a navelor pentru obținerea banilor de la asigurari era o practica frecventa in acea perioada. Si atunci, ca si acum, marii bogatasi nu faceau avere prin munca cinstita si respectand rigorile legii, ci se imbogateau prin diverse smecherii, păcălindu-i si exploatându-i pe altii care munceau o viata intreaga doar ca sa-si plateasca facturile si sa supravietuiasca de pe o zi pe alta.

Marinarii de pe nava Voinicul au desconspirat planul si in cele din urma oamenii lui Onasis nu au mai incasat banii de la firma de asigurari

Evangelia a fost una dintre navele din flota miliardarului grec Aristotel  Onasis si a purtat numele fiicei acestuia. Nava a fost construita in anul 1942 la santierele navale unde a fost  construit si Titanicul.

 

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

2 gânduri despre „Epava din Costinesti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s