O mare gaura (neagra)

Marea gaura neagra, pictura ulei pe panza
Marea gaura neagra, pictura ulei pe panza

Ieri am facut acest tablou. Este un tablou despre vidul in care m-am piedut de atatea ori de sarbatori, in zilele de duminica in vacante pe vremea cand inca ma pregateam pentru cariera si in concediile date in masa in luna august, vidul in care plutesc dezorientati multi elevi si studenti aflati in vacanta,  pensionarii si toti oamenii care in anumite perioade nu au de ce se agata. Este vorba despre sentimentul pe care il traim atunci cand suntem dezorientati si izolati precum un cosmonaut ce s-a piedut in spatiu in conditii de gravitatie 0 si nu are de ce sa se agate, intr-o lume in care nu exista sus si jos, plutind haotic, in deriva, precum un corp ceresc care nu a fost captat de gravitatia altui corp. Zidul simbolizeaza serviciul si alte activitati zilnice, iar spartura dincolo de care exista gaura neagra a singuratatii reprezinta zilele libere, sarbatorile si concediile in luna august sau alte perioade moarte cand ne izolam unii de altii, nici pe internet nu mai avem cu cine sa vorbim deoarece multi dintre noi prefera sa inchida caile de comunicare cu ceilalti si exista o penurie de joburi si activitati temporare in care oamenii ar putea fi implicati.

In ultimul timp tot mai multe institutii dau concedii in masa in luna august fara a mai asigura permanenta. Dar oare cu ce ajuta acest lucru? De ce sa fim toti liberi in aceleasi perioade in care de fapt nu avem ce sa facem cu timpul liber in loc de a avea liberatea de a ne lua concediul cand vrem noi, de exemplu intr-o perioada cand putem sa lucram in alta parte sau sa ne implicam in diverse activitati unde putem cunoaste oameni noi, putem sa ducem la alt nivel hobbyurile si pasiunile noastre, putem sa ne simtim cu adevarat bine, in timp ce la locul nostru de munca creste eficienta datorita faptului ca exista cineva care ne inlocuieste in acea perioada?

Sa ne gandim cum ar fi daca intr-o zi absolut toti angajatii ar intra in concediu, inclusiv lucratorii din magazine cei care se ocupa de mentenanta retelelor electrice, cei de la apa si gaze, cei din sistemul medical, politia etc. Ar fi o catastrofa. S-ar bloca totul si nu am mai avea nici macar curent electric, apa gaze si magazine de unde sa ne facem cumparaturile, iar daca am avea ghinionul sa ne accidentam sau sa ne imbolnavim grav in acea zi am fi condamnati la moarte, nu mai vorbesc de haosul si debandada care s-ar crea.

Urasc perioadele moarte cand singuratatea ma absoarbe precum o gaura neagra si as sterge din calendar luna august, duminicile si sarbatorile.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s