Sfinxul din Bucegi, reprezentarea unui dac tarabostes?

Un dac tarabostes si sfinxul din Bucegi, pictura ulei pe panza
Un dac tarabostes si sfinxul din Bucegi, pictura ulei pe panza

Cand privesc sfinxul din Bucegi nu pot sa nu remarca asemanarea dintre constructia megalitica de pe vremea dacilor si un dac purtand caciula specifica clasei tarabostes. Oare sfinxul a fost un omagiu adus unui rege al dacilor? La cat de deteriorat este sfinxul din Bucegi nu avem cum sa identificam chipul sculptat de daci in piatra dar ne putem gandi ca acesta a reprezentat un personaj important din istoria dacilor.

Am facut aceasta pictura reprezentand sfinxul din Bucegi si un dac tarabostes sambata dupa ce un tablou asemanator s-a vandut la Expo Bazar Art. Targul Expo Bazar Art de la fostul palat al bursei de pe str Doamnei colt cu Ion Ghica, langa BNR si Spiru Haret, centrul vechi, este deschis in fiecare zi de la 9 dimineata pana la 10 noaptea, Pe mine ma gasiti la targ in zilele lucratoare dupa ora 15 30 si pe toata durata weekendului

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s