Sfarsitul festivalului de la Mamaia, inca o lovitura data culturii din Romania

Ploaia de stele, pictura facuta in august 2000
Ploaia de stele, o pictura pe care am facut-o in august 2000 dupa ce am ascultat melodia lui Calin Geambasu la festivalul de la Mamaia

Dupa 50 de ani in care a bucurat atatea generatii iubitoare de muzica si de poezie anul acesta festivalul de la Mamaia nu va mai avea loc. Dupa ce mandria Brasovului, Cerbul de aur a ajuns doar o amintire acum e si randul festivalului de la Mamaia

Dupa pictura si muzica este lovita, desfiintarea festivalului de la Mamaia fiind inca o etapa a razboiului anticultural aflat in plina desfasurare in tara noastra.

Probabil ca va intrebati de ce s-a sinucis Madalina Manole. A facut-o pentru ca nu a fost lasata sa scoata albume noi, nu a mai avut concerte si muzica ei a fost calcata in picioare. E cel mai dureros pentru un artist cand creatia sa, munca sa in care a pus suflet, este diaspretuita si ignorata in loc sa fie promovata. Nenumaratele piedici, usi trantite in nas si bete in roate au distrus-o psihic pe Madalina Manole. Din acelasi motiv s-au sinucis si Malina Olinescu, o serie de cantarete de la opera si alti artisti. Madalina Manole a stiut ce urmeaza, a stiut ca ne indreptam spre o lume fara muzica, fara arta si fara frumos.

Oare ce le oferim noi tinerlor generatii? Societatea noastra semana tot mai mult cu un maidan plin de gunoaie, caini vagabonzi, sobolani, muste si gandaci unde nu mai exista flori si fluturi pentru ca toate lucrurile frumoase au fost zdrobite de o mana la fel de distructiva ca si cei care ne conduc si asa cum trec pe langa o rampa de gunoaie asa trec si pe langa o superba gradina cu flori sau o expozitie de pictura pentru ca le lipseste sensibilitatea, nu stiu s faca diferenta. Intr-o lume fara muzica, fara poezie, fara pictura si lipsita de orice urma de frumos tinerii vor fi tot mai dezorientat si isi vor cauta o falsa placere in tigari, alcool si droguri, nevand nimic mai bun si necunoscand altceva, ceea ce se si intampla. Multi dintre tinerii din ziua de azi fumeaza tigarile una dupa alta, beau alcoolul ca  pe apa si mai incearca si diverse droguri pentru ca de fapt nu au nicio satisfactie, nu stiu ce e cu adevarat frumos si placut in viata si din lipsa de altceva pierd noptile la petreceri inecate in alcool si sufocate in tutun.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un comentariu