Un portret in creion incarcat de emotie

Portret de fata cu cercei, desen in creion
Portret de fata cu cercei, desen in creion

 

Privind acest desen o emoție puternica ma încearcă. Aceasta femeie îmi pare cunoscuta, îmi pare ca o știu de undeva deși nu am avut model si nu m-am gândit la o persoana anume când am desenat-o. Ea pare atât de vie, ochi ei parca ar vrea sa spună ceva și când o privesc îmi doresc sa o privesc in ochi, sa pot vorbi cu ea, sa o  simt aproape de mine, sa o îmbrățișez. Oare o exista aceasta femeie undeva? Oare cine o fi ea?

Când am creat acest desen-am gândit la o zi însorita de vara, mi-am imaginat ca sunt pe o insula pustie alături de o prezenta feminina calda și plăcuta, o Eva naturala cu parul șaten, ondulat și lung, purtând o pereche de cercei din aur, și pur și simplu am desenat cum mi-a venit. Portretul mi-a ieșit mai expresiv decât ma așteptam. Ea are ceva în comun și cu femeia șatena cu pielea alba și forme rotunjite din visele mele, îmi transmite același sentiment, e la fel de calda, iubitoare și plăcuta

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un comentariu