Reproducere dupa o pictura facuta de un copil autist

Stricturi biologice, pictura in acurela inspirata din creatia unui copil cu autism
Structuri biologice, pictura in acurela inspirata din creatia unui copil cu autism

Ieri am trecut prin parcul Tineretului si am vazut o pictura facuta de un copil cu autism la unul dintre corturile de la ONGFest. Desi la prima vedere parea o mazgaleala pictura era foarte interesanta ca idee avand mai multe intelesuri ascunse. Si pornind de la aceasta creatie am facut pictura in acuarela de mai sus.

Pictura facuta de un copil autist
Pictura facuta de un copil autist

Aceasta este pictura de care vorbesc, o pictura in care am vazut mai mult decat o vaza cu flori (ceea ce probabil ca a vrut copilul sa reprezinte in mod constient). In aceasta pictura am vazut niste structuri biologice semitransparente ce seamana cu niste alge marine ce amintesc vag si de niste figuri umane cu mainile in sus asemanatoare cu ce desenam eu pe la 14 ani, niste figuri umane care parca isi flutura mainile prin aer si striga ca sa fie vazute, ca sa fie gasite, ca sa fie iubite, dintr-o nevoie impreioasa de atentie si iubire, ceea ce indica faptul ca acest copil s-a simtit singur sau neglijat cand a facut pictura.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s