Pegas, pictura pe sticla

Pegas, sau un cal inaripat pictat cu acrilice pe sticla
Pegas, sau un cal inaripat pictat cu acrilice pe sticla

In urma scandulului carnii de cal m-am gandit sa pictez si eu un cal, si nu orice fel de cal ci un cal inaripat, un Pegas sau sufletul unui cal inaltandu-se spre cer.

Oare cati cai or fi fost sacrificati pana acum? Se tot vorbeste despre carnea de cal ca si cum ar fi toxica, scarboasa si necomestibila dar e ciudat cum de iubitorii de animale, care sar in sus imediat daca cineva incearca sa ia masuri contra cainilor de pe strazi, care sunt cel putin la fel de daunatori ca si sobolanii, mustele, tantarii si gandacii si umplu orasul de excremente si mizerie fiind un adevarat focar de infectie si mai si musca trecatorii, nu au fost impresionati de numarul mare de cai ucisi cu sange rece pentru ca apoi carnea lor sa fie vanduta in loc de carne de vita si nu au reactionat deloc pentru a stopa exterminarea cailor.

Eu consider ca problema nu e carnea de cal care se poate manca la fel ca si carnea de vita si nu ar avea de ce sa puna sanatatea in pericol ci faptul ca la fel ca si in anii ’50 cand au fost sacrificati si bagati in mezeluri cai de curse, cai valorosi obtinuti prin munca indelungata de amelioarare si selectie, exemplare unice de o frumusete rara sau cu performante deosebite, sunt ucise cu sange rece niste animale foarte prietenoase si utile omului. Cat de mult seamana situatia actuala cu ce se intampla in perioada intunecata si de trista amintirea a anilor ’50 cand rusii pentru a distruge tot ce mai exista aici ne exterminau caii, asa cum distrugeau tot ce nu puteau lua si folosi pentru ei.

Ma mir de ce iubitorii de animale au ramas atat de indiferenti si nu misca deloc cand e vorba de alte animale in afara de cainii de pe strazi. Doar cainele e animal? Doar cainii merita sa aiba maimulte drepturi chiar decat oameni? Cai nu sunt si ei niste fiinte vii?

PegasusAcryliconglasspaintingworkinprogressPegaspicturapesticlainlucru_thumb.jpg

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Un gând despre „Pegas, pictura pe sticla

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s