Muza lui Eminescu la expozitia de la Palatul Parlamentului

Muza lui Eminescu, asa cum o descria poetul in poezia „Aveam o muza”, pictura ulei pe panza

 

Contrar a ceea ce se spune muza lui Eminescu nu a fost Veronica Micle ci Casandra Elena Alupului, o fata simpla din Ipotesti pe care poetul a iubit-o foarte mult in adolescenta si a carei moarte la doar 19 ani l-a marcat profund pe poet, in aproape toate poeziile acestuia simtindu-se dorul si tristetea poetului. Ea a fost ingerul blond, copila cu parul de aur, fata cu parul blond si ochii albastrii, „Floarea albastra” a lui Mihai Eminescu. Se spune ca prima iubire nu se uita niciodata si se pare ca acest lucru a fost perfect valabil in cazul lui Eminescu. Elena a fost prima si marea iubire a poetului.

In pictura de mai sus este aceasta fata, asa cum este descrisa in poezia „Aveam o muza”. Tabloul va fi expus la Palatul Parlamentului, sala Constantin Brancusi incepand cu 13 august

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s