Muza lui Eminescu

Muza lui Eminescu, asa cum o descria poetul in poezia „Aveam o muza”, pictura ulei pe panza

Azi, pe o caldura insuportabila, am facut un tablou in ulei pe panza la dimensiunile 30×60 cm reprezentand-o pe  muza poetului Mihai Eminescu, asa cum o descria acesta in poezia „Aveam o muza”. Acum, dupa cateva ore, pictura este aproape uscata. Fiind foarte cald picturile in ulei pe panza se usuca repede.

Fata din acest tablou este aceeasi fata blonda cu ochii albastrii care apare si in „Floare albastra” si multe alte poezii, copila cu parul de aur din Ipotesti care a murit la doar 19 ani lasandu-l pe poet foarte indurerat si marcand toata creatia ulterioara a acestuia, cea care a fost prima si marea iubire a lui Mihai Eminescu, fata pe care nici Veronica Micle nu a putut sa o inlocuiasca, acea fata angelica, frumoasa ca o zana din povesti, fata pe care si eu am inceput sa mi-o doresc langa mine dupa ce am citit poeziile pline de dor ale lui Eminescu.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s