Domnisoara Pogany sau portretul unui extraterestru?

Domnisoara Pogany sau portretul unui extraterestru, desen in creion

 

Uitandu-ma la busturile domnisoarei Pogany sculptate de Constantin Brancusi primul lucru care mi-a sarit in ochi este asemanarea dintre aceste sculpturi si extraterestrii cenusii cu capul mare si lipsit de par, ochii mari si negrii  si gura mica prezenti in aproape toate filmele SF.

Oare cei care au creat aceste reprezentari ale extraterestrilor mici si cenusii cu capul mare si ochii enormi s-au inspirat din sculpturile lui Brancusi sau a fost Brancusi martorul unei intalniri de gradul 3 care l-a marcat, imaginea extraterestrilor fiind prezenta in creatiile sale?

Nu stiu daca Brancusi a vazut un extraterestru sau a preluat modelul din alte surse sau americatii au fost cei care s-au inspirat din operele lui dar pornind de la bustul domnisoarei Pogany am facut acest portret de extraterestru in creion.

 

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s