Portretul Iubitei lui Eminescu intr-o pictura inspirata din poezia Floare albastra

Portretul Elenei Alupului, prima si maera iubirea a lui Mihai Eminescu, pictura ulei pe panza

Cu siguranta va amintiti floarea mea albastra pictata in ulei pe panza. Deoarece tabloul s-a ingalbenit rau de tot si nici macar floarea nu mai era albastra si capatase o nuanta verzuie a trebuit sa intervin asupra acestui tabou. Mai sus este ceea ce a iesit.
Acum portretul Elenei Alupului, aceasta Gioconda a poeziei romanesti, adolescenta din Ipotesti care a fost prima si marea iubire a lui Mihai Eminescu este mult mai expresiv, ea parand vie.
Dupa cum am zis si in postarile anterioare si dupa cum o descrie Eminescu in poeziile sale, Elena era o copila cu parul lung si blond, pielea alba si fina si ochii albastrii. Poeziile Floare albastra si Mortua Est (intitulata initial Elena) au fost scrise dupa moartea ei tragica. Fata a murit de dropica la doar 19 ani, cand poetul era plecat la studii. In majoritatea poeziilor lui Eminescu se simte tristetea lasata in urma de acest „inger palid” care mult prea devreme a parasit lumea.

Floare albastra, cum arata tabloul inainte si cum arata acum

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Un gând despre „Portretul Iubitei lui Eminescu intr-o pictura inspirata din poezia Floare albastra

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s